12 °

max 14 ° / min 11 °

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

24° / 14°

Četvrtak

09.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Arsović: Smjena Olivere Injac predstavlja spas za razvoj Podgorice

Podgorica

Comments 1

Arsović: Smjena Olivere Injac predstavlja spas za razvoj Podgorice

Autor: Antena M

  • Viber

Prije samo nekoliko dana gradonačelnica Olivera Injac "upoznala" je podgoričku javnost da ih prije godinu dana nije sačekao nijedan spreman projekat i kako su projekti navodno bili loši, kako bi time opravdala najgoru realizaciju kapitalnog budžeta u istoriji Glavnog grada (3 mil. eura od 70 mil. eura), saopštio je Vladan Arsović, odbornik DPS-a u Skupštini Glavnog grada.

"Smatram da je na taj način prije svega, uvrijedila službenike Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice, iznoseći totalnu neistinu, jer je na dan stupanja na dužnost gradonačelnice, imala najmanje 60 spremnih revidovanih glavnih projekata!

A izmjene koje su rađene u prethodnom periodu, rađene su isključivo zbog izmjene zakonske regulative. Npr. Ulica Vojislavljevića je bila revidovana 2017. godine i tehnički upotrebljiv projekat, koji se sad uskladio sa novim propisima, eurokodovima i planskom dokumentacijom", navodi Arsović.

Uz sve to, kako dodaje, saobraćajnice koje se sad rekonstruišu, ili tek treba da počne njihova izgradnja, su projekti prethodne gradske uprave. Za većinu njih i ugovori za izvođenje su pripremljeni u periodu prethodne gradske uprave.

"Smatram, da je ljudski priznati tu grešku, koju teško da možemo prihvatiti da je slučajna, jer sličan komentar je imao i zamjenik gradonačelnice na jednoj od posljednjih sjednica Skupštine. Naravno, potrebno je i izviniti se inženjerima iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice.

Podsjetiću Vas uvažena odlazeća gradonačelnice, da su ti ljudi izgradili ovaj grad. Da su za realizaciju svih većih projekata, kao recimo obilaznica oko grada, mostova, bulevara, upravo najzaslužniji baš oni, oni koji po Vašim riječima nijesu uradili ništa u prethodnom periodu.

Dakle, uvrijedili ste one ljude koji su godinama prije Vas razvijali ovaj grad, ne nijedna vlast, nego upravo ti ljudi", ističe Arsović.

Objašanjava da su bili spremni projekti poput Ul. Balšića, Ul. Špira Mugoše, Ul. Gojka Radonjica, Ul. Radoja Jovanovića, Ul. Vlada Martinovića, šetaliste - II faza uz rijeku Moraču, Stambena zajednica VII - Stara Varoš, treća traka Dalmatinske sa kružnim tokom, Kozaračka, Ul. Miloša Obilića, Ul. Ksenije Cicvarić, Ulica Iva Vizina, Ulica Ljubović i mnogi drugi.

"Dakle, umjesto što krivicu za Vaš nerad prebacujete na one koji to najmanje zaslužuju, priznajte grešku, priznajte da se ne snalazite kao vlast i podnesite ostavku.

Ne zbog pomenutih službenika iz Agencije, jer oni su nastavili da predano rade, onako kako samo i umiju. Ne interesuje njih ni kritika ni pohvala, kao ni ko je trenutno na vlasti, njih, za razliku od Vas, interesuje samo razvoj ovog grada.

A Vi, nemojte molim Vas nastavljati da "radite". Zbog svih onih službenika Glavnog grada, kojima ste namjeravali da smanjite platu za 20%, zbog svih onih vrijednih službenika Vodovoda, kojima kasni plata, isključivo krivicom vaših nesposobnih kadrova, zbog onih radnika iz Čistoće, koji pozivaju na štrajk zbog najave smanjenja plata i otkaza, zbog svih građana Podgorice koji, zbog Vaših odluka moraju da plaćaju skuplje cijene usluga skoro svih gradskih preduzeća", navodi on.

Kaže da je Injac podlegla pod pritiskom.

"Stopirali ste najveći i najvažniji projekat za Glavni grad, postrojenje za prečišćavanje i tretman otpadnih voda, isključivo iz političkih razloga, kako biste sačuvali fotelju!

Urušili ste sistem koji je funkcionisao, na način da zbog političkih interesa ne postoji saradnja među preduzećima, Sekretarijatima i uprave Glavnog grada. Sve Vam je bilo važnije od interesa običnog građanina.

I na kraju, odlazeća gradonačelnice, ne da je inicijativa za Vašu smjenu legitimna, nego predstavlja spas za Podgoricu i suštinsku potrebu njenih građana.

Kako je Vaš zamjenik službenicima Glavnog grada poručio, tako i mi želimo da Vas "pozdravimo" i "skinemo sa grbače i gradskih preduzeća i Glavnog grada"!", zaključuje Arsović. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Tara

gospodine Arsovicu..Veliko Bravo..sve je ziva istina...samo naprijed!