11 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DF ponudio opoziciji dokument, evo šta traže

Politika

Comments 30

DF ponudio opoziciji dokument, evo šta traže

Izvor: CDM

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Demokratski front ponudio je opoziciji dokument u kojem se traži da se opozicija saglasi oko nekoliko glavnih tačaka, među kojima je ona gdje se traže ostavke čelnih ljudi u državi.

“Demokratski je nakon današnjih konsultacija sa predstavnikom organizatora protesta “Odupri se”, poslao Predlog o zajedničkom djelovanju predstavnicima svih parlamentarnih opozicionih stranaka i opozicionim poslanicima,za koji čvrsto vjeruje da će doprinijeti prevazilaženju nesporazuma i omogućiti zajedničko djelovanje u ostvarivanju proklamovanih ciljeva”, saopšteno je iz DF-a.

U dokumentu koji su proslijedili, DF traži da se opozicija usaglasi oko nekoliko tačaka. Da Opozicione parlamentarne partije i poslanici podržavaju zahtjeve organizatora protesta “97 000 Odupri se” kojima se traže ostavke predsjednika Mila Đukanovića, premijera Duška Markovića, VDT – a Ivice Stankovića, GSDT- a Milivoja Katnića, direktora ASK- a Sretena Radonjića, direktora Javnog servisa Božidara Šundića.

“Da potvrđuju da pod ovim totalirnim uslovima neće izlaziti na naredne izbore, da se alažu se za formiranje Tehničke vlade koja bi obezbijedila uslove za održavanje slobodnih i demokratskih sveopštih izbora, kao i da sksazuju spremnost na kontinurianu komunikaciju i saradnju u atmosferi međusobnog povjerenja, bez isključivosti i ucjenjivanjanja, kako na političkom tako i operativnom nivou, svih opozicionih parlamentarnih stranaka i poslanika sa predstavnicima organizatora zasnovanu na gore proklamovanim ciljevima”, navode u DF-u.

DF se, kako tvde, na ovaj korak odlučio polazeći od činjenice da se Crna Gora nalazi u dubokoj društveno političkoj krizi koja je eskalirala aferom “Koverta”. te svjesni velike odgovornosti pred građanima Crne Gore koji na protestima traže ostavke čelnika režima. Kako tvrde, razlog je i to što, uvažavajući opravdana očekivanja građana i opozicione javnosti za jedinstvenim djelovanjem parlamentarne opozicije i različitih udruženja koja formalno organizuju proteste, ali i uvažavajući političke, ideološke i programske različitosti svih subjekata koji podržavaju proteste.

Komentari (30)

POŠALJI KOMENTAR

Marjan

Kako je moguće da, ovako istrošene političke ličnosti, koje bez ikakve ideje i vizije društva, daju sebi za pravo da oni nešto nude?

Vojnik777

E kako bi izgledala tek Vlada u kojoj je DF i svi ostali , pa oni se ne bi mogli dogovoriti oko toga koje su boje stolice a ne da rjesavaju vazna drzavna pitanja

Kosta

Nece da DF budu ti kojima ce neko zapovijedati nego oce oni njima!