11 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mirna Nikčević se obratila javnosti: Ja jesam meta, ali su očigledno gađali nešto mnogo više

Izvor: Foto: Facebook

Politika

Comments 4

Mirna Nikčević se obratila javnosti: Ja jesam meta, ali su očigledno gađali nešto mnogo više

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Savjetnica ambasadora Crne Gore u Ankari Mirna Nikčević obratila se javnosti. Kako kaže, budući da se digla velika galama oko nekih njenih izjava na društvenoj mreži Fejsbuk, da se njeno ime već danima razvlači po raznim medijima, da dobija prijetnje srpskih ekstremista, ali i rješenje o opozivu MVP-a, red je da pokuša da predstavi svoju stranu priče.

Mirna Nikčević: Ograđujem se od izjava Ministarstva, opozivam se sa funkcije

"Naime, prije nekoliko dana sam se, na već pomenutoj društvenoj mreži, upustila u raspravu sa osobom koju sam do tada smatrala prijateljicom, Irenom Tatar.

Rasprava se ticala njenog odlaska na Trojčidanski sabor koji je bio organizovan pred hramom Hristovog Vaskrsenja u Podgorici. U toku prepiske s njom na ovu temu držala sam se svog stava da crkva, ne samo Srpska pravoslavna crkva, već bilo koja crkva kao institucija i društveni fenomen, nikako ne odražava suštinu onoga što ja smatram duhovnošću i toga kako ja doživljavam Hrista i Boga, već da je crkva kao takva samo baštinik tradicionalizma, običaja i sujevjerja – ukratko, svega onoga što zapravo guši istinski duhovni život individue.

Svima koji me znaju itekako je poznat ovakav moj anti-teistički stav i nepoštovanje koje gajim prema svešteničkoj kasti, a koja je od zore čovječanstva razboljevala kolektivni um i bila uzročnik bezbrojnih stradanja i patnji na ovoj planeti. Očigledno je, dakle da ovim putem ne želim ni najmanje da se ograđujem od takvih svojih pogleda na svijet, na koje imam apsolutno pravo, niti da se izvinjavam za iste, već želim da objasnim kako su moje izjave na tu temu zloupotrijebljene od strane jedne maliciozne i osvetoljubive osobe, a zatim od strane medija iskorištene za senzacionalističko potpirivanje aktuelnih problema koji se tiču odnosa između srpske i crnogorske pravoslavne crkve.

Elem, kako se rasprava na ovu temu sa pomenutom Irenom Tatar zahuktavala tako je naša retorika postajala grublja i oštrija. Ali, ipak, ovo je bila samo retorika, uobičajena za žučne rasprave u toku jedne obične ljudske komunikacije. Ja nisam robot, operisan od emocija, već ljudsko biće satkano od istih. Izjavila sam da bih zapalila hram i sve ljude u njemu. Naravno da nikada ne bih naudila ni jednom ljudskom biću, pa ni tom sveštenstvu o kojem imam jako nisko mišljenje. Podvlačim, to je bila samo retorika u žaru jedne obične ljudske rasprave.

Našavši se uvrijeđenom jer sam je prozvala za njeno sujevjerje, znajući koliko su ograničeni njeni duhovni kapaciteti i koliko uopšte (ne)zna o hrišćanstvu već samo po tradicionalističkoj inerciji posjećuje takva okupljanja, Irena Tatar je zaprijetila kako će mi se za to osvetiti. Tokom ove žučne rasprave sa njom izjavila sam i to da su za mene SPC i CPC jednaki u tom smislu da niko od njih ne posjeduje istinu ni duhovni autoritet na koje pretenduju", navela je ona. 

Međutim, samo su moje izjave povodom SPC izvučene iz konteksta i zlouptrijebljene od strane medija kako bih se ja predstavila kao srbomrzac, a to se onda iskoristilo za već aktuelnu propagandu o navodnoj anti-srpskoj histeriji koju sprovodi aktuelna crnogorska vlast, dodaje Nikčević. 

"O tome, koliko je sve ovo samo iskonstruisana priča i koliko mi je sve podmetnuto od strane jedne ogorčene žene i medijskih lešinara, govori i činjenica da sam u jednoj ozbiljnoj emotivnoj vezi sa čovjekom koji je srpske nacionalnosti. To je činjenica koja je poznata meni bliskim ljudima, ali ne sumnjam i nekima od onih koji su učestvovali u zlonamjernom konstruisanju ovakve priče.

Činjenica je da sam samo žrtva iskonstruisane priče koja je imala za cilj da doprinese nepoštenom građenju imidža crnogorske države i crnogorske vlasti kao anti-srpske, a u čijoj pozadini stoje samo povrjeđena osjećanja sada već moje bivše prijateljice.

Želim, dakle, da rezimiram: Izjavila sam to što sam izjavila, u žaru jedne obične ljudske rasprave braneći svoj stav da su religije balast prošlosti koji nas vuče unazad (kao što se svakog puta i dokazuje samo po sebi), te se složila i sa stavom našeg predsjednika o tome da u današnjem dobu više nema mjesta za tako primitivne koncepte po kojima mantija i takozvani “božanski mandat” treba nekoga da privileguje. S druge strane, ponavljam, to je bila samo retorika u žaru rasprave i nikada ne bih naudila ni jednom ljudskom biću. Takođe, podvlačim da je ovo sve samo namjerno zloupotrijebljeno kako bi se crnogorska država i crnogorska vlast predstavili otvoreno anti-srpskima", navodi ona.

Dodaje da je i lično i profesionalno povrijedio stav njenog Ministarstva:

"Jer me nisu zaštitili od očiglednih zlonamjernih konstrukcija, jer nisu bili u stanju da se upuste u borbu za pravdu i istinu, nego su me žrtvovali i “pustili niz vodu” samo zbog toga jer im je tako bilo najlakše da “ispeglaju” ovaj iskonstruisani skandal.

Kolika je mržnja prokuljala prema Crnoj Gori, ova epizoda je bila do sad najeefikasniji lakmus papir njene količine.

Ja jesam meta, ali je očigledno da su ti gremlini gađali nešto mnogo više od mene...Pa ako to ne prihvati i ne prepozna MVP, neka prva naredna meta budu oni", poručuje Nikčević. 

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Sanja

Svaka čast na hrabrosti! Ko te zna, ne može da povjeruje u ove budalaštine. Lijepo si im sve objasnila. Primitivci neka nastave da divljaju. ????

Džoker

Milo je jak u CG,i najduže vlada.Građani CG moraju da sačekaju Sabah pod Šejtanom.

Martin

A sto CPC...Kako mozes uporedit zlo i dobro...