9 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 14°

Srijeda

01.05.

17° / 14°

Četvrtak

02.05.

16° / 12°

Petak

03.05.

17° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Gradonačelnik Vrbasa da se izjasni o crnogorskom jeziku

Politika

Comments 0

Gradonačelnik Vrbasa da se izjasni o crnogorskom jeziku

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Crnogorska partija saopštila je danas da je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić zatražio od predsjednika opštine Vrbas da se izjasni povodom zahtjeva te partije da crnogorski jezik bude uveden u toj opštini kao jedan od službenih.

Crnogorska partija je u saopštenju kazala da je iz ministarstva dobila odgovor u kojem se navodi da je Ružić u pisanoj formi odgovorio na poslaničko pitanje poslanice Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Olene Papuge, šta će ministarstvo i on kao ministar preduzeti da opština Vrbas ispuni zakonsku obavezu prema crnogorskoj nacionalnoj zajednici i uvede crnogorski jezik u službenu upotrebu na svojoj teritoriji, imajući u vidu da su ispunjeni svi propisani uslovi.

"Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave upoznato je sa situacijom oko uvođenja crnogorskog jezika u službenu upotrebu u opštinu Vrbas, ali smo, radi pribavljanja cjelovite informacije u odnosu na postavljeno poslaničko pitanje, zatražili izjašnjenje od predsjednika opštine Vrbas. Nakon dobijanja izjašnjenja od predsjednika opštine Vrbas, Ministarstvo će o istom obavijestiti narodnu poslanicu Olenu Papugu i preduzeti odgovarajuće mjere i aktivnosti iz svoje nadležnosti, saglasno članu 78. stav 4. Zakona o lokalnoj samoupravi, a u cilju obezbjeđivanja zakonitosti u funkcionisanju organa jedinica lokalne samouprave", navodi se u saopštenju crnogorske partije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR