Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Gradonačelnik Vrbasa da se izjasni o crnogorskom jeziku

| Postavio/la: Lejla Hadžimuhović

Gradonačelnik Vrbasa da se izjasni o crnogorskom jeziku

Crnogorska partija saopštila je danas da je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić zatražio od predsjednika opštine Vrbas da se izjasni povodom zahtjeva te partije da crnogorski jezik bude uveden u toj opštini kao jedan od službenih.

Crnogorska partija je u saopštenju kazala da je iz ministarstva dobila odgovor u kojem se navodi da je Ružić u pisanoj formi odgovorio na poslaničko pitanje poslanice Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Olene Papuge, šta će ministarstvo i on kao ministar preduzeti da opština Vrbas ispuni zakonsku obavezu prema crnogorskoj nacionalnoj zajednici i uvede crnogorski jezik u službenu upotrebu na svojoj teritoriji, imajući u vidu da su ispunjeni svi propisani uslovi.

"Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave upoznato je sa situacijom oko uvođenja crnogorskog jezika u službenu upotrebu u opštinu Vrbas, ali smo, radi pribavljanja cjelovite informacije u odnosu na postavljeno poslaničko pitanje, zatražili izjašnjenje od predsjednika opštine Vrbas. Nakon dobijanja izjašnjenja od predsjednika opštine Vrbas, Ministarstvo će o istom obavijestiti narodnu poslanicu Olenu Papugu i preduzeti odgovarajuće mjere i aktivnosti iz svoje nadležnosti, saglasno članu 78. stav 4. Zakona o lokalnoj samoupravi, a u cilju obezbjeđivanja zakonitosti u funkcionisanju organa jedinica lokalne samouprave", navodi se u saopštenju crnogorske partije.

Ostavi komentar

0/300