20 °

max 31 ° / min 15 °

Srijeda

15.07.

31° / 15°

Četvrtak

16.07.

32° / 20°

Petak

17.07.

32° / 20°

Subota

18.07.

28° / 21°

Nedjelja

19.07.

30° / 20°

Ponedjeljak

20.07.

33° / 20°

Utorak

21.07.

35° / 21°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SDP: Stambolić se u teškim vremenima pokazao kao veliki prijatelj Crne Gore

Politika

Comments 1

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

SDP: Stambolić se u teškim vremenima pokazao kao veliki prijatelj Crne Gore

Juče se navršilo 19 godina od otmice i smrti bivšeg predsjednika Srbije Ivana Stambolića. Tim povodom oglasio se Novak Adžić, član Predsjedništva SDP-a.

"Stambolić je kidnapovan od strane pripadnika specijalnih jedinica Miloševićevog režima, eskadrona smrti, i ubijen na svirep i monstruozan način iz političkih razloga. On je kao bivši političar, ali kao angažovani  intelektualac bio predstavnik one antiratne, slobodne i demokratske druge Srbije, dosljedni protivnik rata, agresije i masovnih ratnih zločina, stradanja i razaranja počinjenih na tlu bivše Jugoslavije u posljednjoj deceniji 20 vijeka. Solidarisao se za žrtvama opsadiranog i ubijanog Sarajeva i Vukovara, dosljedno je osuđivao sramnu i pogibeljnu dubrovačku avanturu, politiku i ideologiju agresorskog rata i nacional-šovinizma i počinjenog genocida u Bosni, te se kao moralna vertikala, pokazao kao  simbol pokreta otpora zlu", navodi Adžić u saopštenju.

Sjećanja na njegov lik i djelo i tragičan kraj njegovog života ne mogu, kako navodi, izblijediti, jer je on bio čovjek i borac za pravdu i istinu i slobodno građansko društvo, borac protiv autokratije i tiranije.

"Ivan Stambolić se u teškim vremenima za Crnu Goru i njene građane, kad su oni bili izloženi stalnim opasnostima od napada Miloševićevog režima, pokazao kao veliki prijatelj slobodne i građanske, osviješćene Crne Gore, te SDP Crne Gore, na devetnaestogodišnjicu njegovog brutalnog ubistva, iskazuje, još jednom, pijetet prema njegovom liku, djelu i stradalništvu, te položenom životu za humanističke ideje i pobjedu mira, slobode i demokratije ne samo u Srbiji, već i u regionu", saopštio je Adžić.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Martin

Lijepo je sto se SDP sjetila rijetko dobrog i postenog lidera Srbije. Koliko bi drugacije danas izgledala nasa regija da je pobijedila njegova, a ne Slobova politika.