11 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nikolić: Loptica je u dvorištu opozicije

Politika

Tag Video
Comments 0

Nikolić: Loptica je u dvorištu opozicije

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Radna grupa koja je analizirala i pripremala prednacrt pojedinih medijskih zakona sa akademskom zajednicom, nevladinim sektorom i dijelom opozicije, na poslednjoj sjednici je dogovorila i usaglasila da se formira novo zakonsko rješenje kojim bi se regulisalo praćenje i izvještavanje o političkim subjektima za vrijeme izbornih kampanja, saopštio je poslanik DPS-a Andrija Nikolić, koji je član Radne grupe 4, Odbora za reformu izbornih zakona. 

"Radna grupa se rukovodila opredjeljenjem da svim političkim subjektima treba obezbijediti jednake šanse, bez obzira na njihovu političku snagu, a da mediji, sa druge strane, imaju obavezu profesionalnog izvještavanja.

Takođe, ovo zakonsko rješenje podrazumijeva formiranje posebnog odbora za praćenje i realizaciju ovog zakonskog rješenja. Na taj način, u Odboru za praćenje bi bili zastupljeni, pored poslanika, i nevladin sektor, akademska zajednica ali i predstavnici medijske zajednice takođe. A Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva imao bi posljednju riječ kada se radi o medijskim zakonima i o zakonu o javnom servisu", kaže Nikolić. 

Ti zakoni, čiji je kreator Ministarstvo kulture kao resorni organ koji predlaže zakonska rješenja, trenutno su na trećem čitanju kod eksperata u Venecijanskoj komisiji u Savjetu Evrope, dodaje on. 

"Dogovorili smo se takođe da nam ostaje obaveza da budemo strpljivi do posljednjeg trenutka u odnosu na potencijalnu kooperativnost naših kolega iz opozicije i da potencijalno ne upadnemo u zamku da možda zbog loše namjere ili objekivnog nesnalaženja uđemo u zonu da ne završimo reformske zakone na vrijeme.

Dakle, loptica je u dvorištu opozicije, a ukoliko opozicione kolege ne budu željele da podijele odgovornost sa nama, bićemo prinuđeni svakako da u saradnji sa nevladinim sektorom, akademskom zajednicom i međunarodnim ekspertima samoinicijativno predložimo ova reformska rješenja", rekao je on.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR