26 °

max 26 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

26° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

15° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Večeras počinje Podgorica film festival

Politika

Comments 0

Večeras počinje Podgorica film festival

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Četvrti po redu Podgorica film festival biče otvoren večeras u Crnogorskom narodnom pozorištu u 20h, uz ostvarenje „O beskonačnosti“ Roja Andersona, koji je nagrađen Srebrnim lavom u Veneciji.

Ljubiteljima filma tokom šest festivalskih dana biće prikazano 27 filmova od kojih je čak 13 premijera, a nekoliko njih spadaju u najnagrađivanija kinematološka ostvarenja ove godine. Filmovi dolaze od autora umjetničkih filmova, kao i sa festivalskih adresa: Venecija, Kan, Toronto, Sarajevo, Berlin..

Na večerašnjem otvaranju biće uručena nagrada Crnogorske kinoteke „Kino oko“ za poseban doprinos kinematografiji,snimatelju Manuelu Albertu Klaru, koji je veliko ime evropskog filma.

Četiri njegova filma biće prikazana tokom festivala kroz ciklus retrospektive, među kojima se izdvajaju Lars Von Trirovi „Nimfomanka“ i „Melanholija“– za koju je Klaro dobio evropskog Oskara.

Na otvaranju će, pored Klara, govoriti i direktor festivala Andro Martinović i ministar kulture Aleksandar Bogdanović.

Podsjećamo da će se svakodnevno u podne u hotelu Centre ville održavati radionice – panel diskusije sa gostima festivala koji su akteri ili autori filmova. Takođe, predviđen je i muzički nastup srpskog glumca Sergeja Trifunovića u klubu Sejdefa u srijedu veče, koji u Podgoricu dolazi radi promocije svog filma „Ajvar“.

Sve informacije o programu festivala i rasporedu panela možete naći na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na sajtu https://podgoricafilmfestival.me/

Organizatori PFF-a su NVO Podgorica film festival i Crnogorska kinoteka, a prijatelji i sponzori festivala su Ministarstvo kulture, Sekretarijat Glavnog grada za kulturu i sport, Filmski centar, Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Crnogorsko narodno pozorište, etno džez klub Sejdefa i hotel Centre ville.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR