16 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

18° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Odbor danas o nacrtima zakona

Politika

Comments 0

Odbor danas o nacrtima zakona

Izvor: Mina

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva trebalo bi danas da razmatra nacrte zakona i drugih akata koje su utvrdili radni odbori.

Članovi Odbora razmatraće informacije o realizovanim aktivnostima radnih odbora i, kako se navodi, ostvarenom napretku.

"Koordinatori radnih odbora, odnosno njihovi zamjenici su dužni da dostave pisanu informaciju o realizovanim aktivnostima radnog odbora i ostvarenom napretku, o čemu će i upoznati Odbor", kaže se u obrazloženju dnevnog reda.

Najavljena je i rasprava o saradnji sa OEBS/ODIHR-om, Venecijanskom komisijom i drugim međunarodnim organizacijama i institucijama.

Poslanici Demokrata i nezavisni poslanik Neđeljko Rudović zatražili su u ponedjeljak da predsjednik Odbora za izborne reforme Branimir Gvozdenović ispoštuje Pravila o radu i sazove sjednicu na kojoj bi raspravljali o obrazovanju novog radnog odbora i utvrđivanju roka za kodifikaciju izbornog zakonodavstva.

Rudović i dva člana Odbora za izborne reforme iz Demokratske Crne Gore, Danilo Šaranović i Momo Koprivica, kazali su da bi svako drugačije postupanje predstavljalo blokadu u radu tog skupštinskog tijela i manifestaciju straha od predloženih rješenja.

Kako je saopšteno, u Pravilima o radu jasno se navodi da je predsjednik Odbora dužan da sazove sjednicu ako to zatraži predsjednik Skupštine ili trećina članova Odbora, ili većina članova tog skupštinskog tijela iz parlamentarne većine, odnosno opozicije, navodeći pitanja koja treba da se stave na dnevni red.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR