12 °

max 24 ° / min 12 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 12°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

18° / 9°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Marković u Londonu: Očekujem važne odluke, biće riječi i o Balkanu

Izvor: EPA-EFE/NEIL HALL

Politika

Tag Video
Comments 0

Marković u Londonu: Očekujem važne odluke, biće riječi i o Balkanu

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković saopštio je pred početak Samita NATO-a, koji se održava u Londonu, da je sastanak lidera zemalja saveznica dobra prilika za Crnu Goru da potvrdi svoju pripadnost Alijansi koja je od krucijalnog značaja za našu bezbjednost, ali i za bezbjednost regiona u cjelini, saopšteno je iz njegovog kabineta.

„Danas na Samitu očekujem važne odluke koje će unaprijediti politike samog NATO-a i naravno ojačati njegovu sposobnost da doprinosi globalnom miru i stabilnosti. Sedamdeset godina je Alijanse, vjerujem da će i ovaj datum osnažiti sposobnost Alijanse kao političkog i bezbjednosnog globalnog aktera u budućnosti“ – rekao je predsjednik Marković prilikom dolaska na Samit.

Na pitanje novinara da li će Balkan biti tema o kojoj će biri riječi na sastanku lidera premijer Crne Gore je odgovorio potvrdno.

„Danas će NATO sasvim sigurno potvrditi svoju opredijeljenost Zapadnom Balkanu i politici proširenja kada je u pitanju Zapadni Balkan. Danas je Sjeverna Makedonija prisutna na Samitu“ – rekao je naš premijer.

Na sastanku učestvuje, pored predsjednika država ili vlada članica NATO-a i generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg i predsjednik Vlade Sjeverne Makedonije Zoran Zaev.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR