6 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SNP: Zakon o slobodi vjeroispovijesti mora biti dorađen i prilagođen svakoj vjeri

Politika

Comments 2

SNP: Zakon o slobodi vjeroispovijesti mora biti dorađen i prilagođen svakoj vjeri

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Socijalistička narodna partija Crne Gore, kao jedna od najstarijih na ovdašnjoj političkoj sceni, upozorava gospodu iz vlasti da ono što su namjerili da čine sa najstarijom i najuticajnijom institucijom u državi – Crkvom, nije dobro jer izaziva još jače podjele u već podijeljenom društvu, saopšteno je iz ove stranke. 

"Podsjetićemo samo da svaka anketa, pa i ona koju sami naruče i po kojoj imaju najviši procenat glasova, govori da najviše povjerenja građani imaju u Mitropoliju crnogorsko-primorsku i Mitropolita Amfilohija. Podsjetićemo ih i na istoriju koju su svi učili iz istih knjiga u ona davna vremena, da je crkva uvijek bila odvojena od države ali da joj se znalo mjesto i bila je poštovana i cijenjena, čak i u vrijeme komunizma.

Navikli smo da vlastodršci u Crnoj Gori, kad god nemaju opravdanja za lošu ekonomsku politiku kojom su građane doveli gotovo do ruba siromaštva, pokrenu priču oko crkve i crkvenih pitanja, crkvene imovine i ostalog. A kad krenu u priču oko crkve, znamo da se neka nevolja sprema. Ovoga puta su zagazili najdublje do sada i to zaista ne sluti na dobro, ali i sa ove druge, narodne strane. Valjda su svjesni da se protiv svog naroda ne može, da to nikome nije pošlo za rukom i uvijek mu se o glavu obilo", navode iz ove stranke. 

Zakon o slobodi vjeroispovijesti mora biti prerađen, dorađen i prilagođen svakoj vjeri, smatraju u SNP-u. 

"I još nešto, oteto je prokleto, ako su zaboravili. Neka se ne petljaju u nešto što im ni po kom osnovu ne pripada.

Socijalistička narodna partija Crne Gore, kao građanska partija, poštuje volju naroda koji najviše povjerenja i poštovanja ima prema Mitropoliji crnogorsko-primorskoj. Njegoševska Crna Gora, zaloga je za budućnost novim generacijama a poštovanje vjere i tradicije nešto što ne smije prestati", zaključeno je u saopštenju. 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Fahro

Necu vaa komentarisati nego samo potvrditi: Oteto je prokleto!! E sad ko je sta otimao i upisivao u katastre bas je proklet!!

Katunjanin

Ma ne smije drzava raditi svoj posao dok se vi ne slozite Vi ste osvjedoceni anti Crnogorski borci Da pitaju obavezno i Rakovica ,Antica Beckovica Dacica i druzinu ,pa ako dozvole.