25 °

max 33 ° / min 23 °

Subota

15.08.

33° / 23°

Nedjelja

16.08.

33° / 22°

Ponedjeljak

17.08.

33° / 22°

Utorak

18.08.

33° / 22°

Srijeda

19.08.

31° / 22°

Četvrtak

20.08.

31° / 21°

Petak

21.08.

33° / 21°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šabović: SDP u Plavu konsolidovan i snažan

Politika

Comments 0

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Šabović: SDP u Plavu konsolidovan i snažan

Opštinske organizacije SDP Plava i Gusinja održale su partijske konvencije na kojima su izabrani novi opštinski odbori u ove dvije opštine, sapšteno je iz te partije.

Konvenciji održanoj u Plavu na kojoj je izabran opštinski odbor koji broji 47 članova, predsjedavao je poslanik SDP i član Predsjedništva partije Džavid Šabović.

Šabović je istakao da SDP i u Plavu i u državi nakon brojnih izazova izlazi konsolidovan i snažan, sa starijim prekaljenim borcima i brojnim novim članovima i simpatizerima, spreman za nove političke borbe kako bi se snažila izvorna ideja SDP gradjanske, multietničke i evropske Crne Gore.

“U vlasti smo ostvarili velike strateške ciljeve, spriječili mnoge ekonomske štete po zemlju, a jesmo li griješili u toj vlasti, jesmo, i to ne želimo ni jednog trenutka da osporimo. Isto tako, tu vlast smo svojevoljno napustili praveći otklon od politike pretvaranja države u privatni posjed. Država mora biti svih a ne ničiji posjed”, naveo je Šabović .

Konvencijama u Plavu i Gusinju prisusvovao je i generalni sekretar SDP Ivan Vujović koji je iskazao zadovoljstvo snagom i vitalnošću partije u ovim sredinama gdje je ideja gradjanske Crne Gore uvijek pobjedjivala, pa i u onom zlom vremenu 90-ih godina prošlog vijeka.

“SDP nije griješio ni na jednoj strateškoj raskrsnici – ni onda kada se borio za državu, njenu gradjansku orijentaciju i suživot svih vjera i nacija, ni onda kada se borio za EU i NATO, ali ni kada se borio protiv zarobljavanja države partijom. Mi u Crnoj Gori moramo živjeti zajedno – jedni sa drugima a ne jedni pored drugih jer će samo tako ova država biti snažna , stabilna i vječna. Jedinstvo na jasnim civilizacijskim vrijednostima moderne gradjanske Crne Gore, i njene neupitne državnosti, put je kojim će ići SDP i u narednom periodu", istakao je Vujović.

Novi opštinski odbor SDP u Gusinju imaće 15 članova.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR