17 °

max 17 ° / min 6 °

Petak

19.04.

17° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SD će glasati za Zakon o slobodi vjeroispovijesti

Politika

Comments 0

SD će glasati za Zakon o slobodi vjeroispovijesti

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Socijaldemokrate Crne Gore će glasati za Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica koji predstavlja važan iskorak u adekvatnom regulisanju ove oblasti, saopšteno je iz ove stranke. 

"Vjerujemo da predloženi tekst korespondira realnosti građanske, multietničke i multikonfesionalne Crne Gore, poštujući jednaka prava i obaveze svih onih koji žive u njoj.

Uvjereni smo da je predloženo rješenje u skladu sa najvišim standardima savremene pravne prakse u pogledu pune slobode vjeroispovijesti i jednakog položaja vjernika svih vjerskih zajednica u Crnoj Gori.

Ovaj naš i ranije izrečen stav potvrdila je i Venecijanska komisija, koja je u svom pozitivnom mišljenju iz juna ove godine konstatovala da predloženi tekst zakona „donosi značajne pozitivne promjene postojećeg zastarjelog zakonodavstva“.

Važno je istaći i da su inoviranim prijedlogom Zakona u potpunosti prihvaćene sve preporuke Venecijanske komisije iz juna ove godine, u cilju daljeg unapređenja i preciziranja određenih zakonskih odredbi", navodi se u saopštenju Mića Orlandića. 

Budući da kulturna baština koju su stvarali naši preci mora ostati u nasljeđu svih građana Crne Gore, te poštujući njihovo istorijsko i pravno nasljeđe sadržano i u Bogišićevom zakoniku, pozdravljamo zakonske norme koje na transparentan način uređuju pitanja državne imovine, dodaju iz SD-a. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR