18 °

max 22 ° / min 12 °

Nedjelja

27.09.

22° / 12°

Ponedjeljak

28.09.

20° / 17°

Utorak

29.09.

19° / 14°

Srijeda

30.09.

21° / 12°

Četvrtak

01.10.

21° / 12°

Petak

02.10.

21° / 15°

Subota

03.10.

23° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ivanović: Oduprijećemo se svakom pokušaju narušavanja stabilnosti i bezbjednosti u CG

Politika

Comments 5

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Ivanović: Oduprijećemo se svakom pokušaju narušavanja stabilnosti i bezbjednosti u CG

"Očuvaćemo mir, stabilnost i nesmetano funkcionisanje svih segmenata društva"

Generalni direktor Direktorata za politiku i planiranje odbrane Ivica Ivanović kaže da agresivna i jako opasna kampanja dezinformisanja i izazivanja panike, kojoj svjedočimo ovih dana, može loše utiče na cjelokupno društvo i državu. Crna Gora će se, kako je poručio, svemu tome uspješno oduprijeti i očuvati mir, stabilnost i nesmetano funkcionisanje svih segmenata društva, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

''Ističem da su država, Vlada i Ministarstvo odbrane odlučni da se odupru svakoj vrsti pokušaja narušavanja stabilnosti i ugrožavanja sloboda i prava građana da budu pravovremeno, tačno i istinito informisani'', poručio je Ivanović.

Objašnjava da sve ovo što vidimo ovih dana spada u hibridne prijetnje, koje su nekonvencionalnog karaktera.

''Kada kažemo hibridne prijetnje, prije svega mislimo na koordinirane aktivnosti koje su usmjerene protiv demokratskih društava i institucija sistema. Dakle, obuhvataju sajber napade, kampanje dezinformisanja, razne oblike ekonomskog, političkog i svakog drugog pritiska, kojima se nastoji izvršiti uticaj na funkcionisanje institucija i proces donošenja odluka'', istakao je Ivanović.

Uzimajući u obzir iskustvo iz 2016, ali i činjenicu da je ovo izborna godina, Ivanović kaže da se pristupilo jačanju nacionalnih kapaciteta za suprotstavljanje hibridnim djelovanjima. Podsjeća da je nedavna posjeta NATO eksperata upravo bila prilika za razmjenu iskustava, usvajanje novih znanja i bolje razumijevanje same prirode izazova. To je, kako je kazao, od velikog značaja, budući da aktivnosti hibridnog karaktera mogu imati ozbiljne posljedice i po regionalnu stabilnost i usporiti integracione procese.

''Efikasan odgovor na te vrste izazova zahtijeva jačanje odgovarajućih institucionalnih kapaciteta i unutrašnje otpornosti i Crna Gora predano radi sa saveznicama kako bi zaštitila svoje gradjane. Tako će biti i u narednom periodu, jer je za sve nas najvažnije očuvanje mira i stabilnosti'', zaključio je Ivanović.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Sova

@Dosla voda ! Kako misliš "za sve"? Postojeći Zakon je za SVE. Tvoj idol, car Dušan, je imao "Zakon za Srbe" i "Zakon za Vlahe". Budi iskren, pa priznaj da bi ga rado kopirao.

Tomahawk

Ravnogorci nemaju sredstva da ostvare prijetnje. Milion Crnogoraca svih vjera brani Cetinje.

Dosla voda !

Dosla voda do poda ! I topac se za slamku hvata ! Narod ce odluciti vecina i zakon ce ispisati za sve !