Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Ivanović: Oduprijećemo se svakom pokušaju narušavanja stabilnosti i bezbjednosti u CG

| Postavio/la: Marija Mitrović

"Očuvaćemo mir, stabilnost i nesmetano funkcionisanje svih segmenata društva"

Ivanović: Oduprijećemo se svakom pokušaju narušavanja stabilnosti i bezbjednosti u CG

Generalni direktor Direktorata za politiku i planiranje odbrane Ivica Ivanović kaže da agresivna i jako opasna kampanja dezinformisanja i izazivanja panike, kojoj svjedočimo ovih dana, može loše utiče na cjelokupno društvo i državu. Crna Gora će se, kako je poručio, svemu tome uspješno oduprijeti i očuvati mir, stabilnost i nesmetano funkcionisanje svih segmenata društva, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

''Ističem da su država, Vlada i Ministarstvo odbrane odlučni da se odupru svakoj vrsti pokušaja narušavanja stabilnosti i ugrožavanja sloboda i prava građana da budu pravovremeno, tačno i istinito informisani'', poručio je Ivanović.

Objašnjava da sve ovo što vidimo ovih dana spada u hibridne prijetnje, koje su nekonvencionalnog karaktera.

''Kada kažemo hibridne prijetnje, prije svega mislimo na koordinirane aktivnosti koje su usmjerene protiv demokratskih društava i institucija sistema. Dakle, obuhvataju sajber napade, kampanje dezinformisanja, razne oblike ekonomskog, političkog i svakog drugog pritiska, kojima se nastoji izvršiti uticaj na funkcionisanje institucija i proces donošenja odluka'', istakao je Ivanović.

Uzimajući u obzir iskustvo iz 2016, ali i činjenicu da je ovo izborna godina, Ivanović kaže da se pristupilo jačanju nacionalnih kapaciteta za suprotstavljanje hibridnim djelovanjima. Podsjeća da je nedavna posjeta NATO eksperata upravo bila prilika za razmjenu iskustava, usvajanje novih znanja i bolje razumijevanje same prirode izazova. To je, kako je kazao, od velikog značaja, budući da aktivnosti hibridnog karaktera mogu imati ozbiljne posljedice i po regionalnu stabilnost i usporiti integracione procese.

''Efikasan odgovor na te vrste izazova zahtijeva jačanje odgovarajućih institucionalnih kapaciteta i unutrašnje otpornosti i Crna Gora predano radi sa saveznicama kako bi zaštitila svoje gradjane. Tako će biti i u narednom periodu, jer je za sve nas najvažnije očuvanje mira i stabilnosti'', zaključio je Ivanović.

Komentari

Sova,

@Dosla voda ! Kako misliš "za sve"? Postojeći Zakon je za SVE. Tvoj idol, car Dušan, je imao "Zakon za Srbe" i "Zakon za Vlahe". Budi iskren, pa priznaj da bi ga rado kopirao.

Tomahawk,

Ravnogorci nemaju sredstva da ostvare prijetnje. Milion Crnogoraca svih vjera brani Cetinje.

Dosla voda !,

Dosla voda do poda ! I topac se za slamku hvata ! Narod ce odluciti vecina i zakon ce ispisati za sve !

ja,

ovo zvuči kao prva opomena Cetinju, prije svih! :)

Momčilo,

Sve za Crnu Goru, Crnu Goru nizašta !

Ostavi komentar

0/300