20 °

max 22 ° / min 12 °

Nedjelja

27.09.

22° / 12°

Ponedjeljak

28.09.

20° / 17°

Utorak

29.09.

19° / 14°

Srijeda

30.09.

21° / 12°

Četvrtak

01.10.

21° / 12°

Petak

02.10.

21° / 15°

Subota

03.10.

23° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DPS Bar: Crna Gora vječna, država i njeni građani svetinje

Politika

Comments 0

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

DPS Bar: Crna Gora vječna, država i njeni građani svetinje

Opštinski odbor DPS Bar održao je večeras sjednicu u proširenom sastavu, na kojoj je razgovarano o sprovođenju dokumenata usvojenih na Kongresu, realizaciji izbornog programa DPS u Baru u prethodnoj godini, aktuelnim događajima na političkoj sceni, kao i planovima za 2020. 

“U 2020. godini nastaviće se sa realizacijom projekata koji će značajno izmijeniti izgled grada i poboljšati kvalitet života stanovnika Bara. Na sjednici je dogovoreno, da se u naredom periodu obiđu svi mjesni odbori partije, i sagleda stepen realizacije Izbornog programa. Razgovarano je i o usvojenom Zakonu o slobodi vjeroispovijesti i informacijama koja su predmet različitih tumačenja u javnosti. Zaključeno je da usvojeni zakon svakom građaninu garantuje slobodu vjeroispovijesti ili uvjerenja, svakoj vjerskoj zajednici prikladan pravni položaj, da je u potpunosti u skladu sa Ustavom i međunarodnim normama, i da je ocijenjen pozitivnom mišljenjem najvećeg autoriteta u ovoj oblasti, Venecijanske komisije Savjeta Evrope”, navedeno je u saopštenju. 

Kako je poručeno, "okupljanja koja se organizuju u gradovima širom Crne Gore i u Baru ne služe za odbranu vjere i vjerskih objekata nego za širenje retrogradnih političkih poruka, čime se najgrublje manipuliše vjerskim osjećanjima građana". 

“Nespremnost jedne vjerske zajednice da prihvati da je Crna Gora suverena država i da je potrebno da organizuje svoje djelovanje u pravnim okvirima Crne Gore ne može biti motiv za manipulaciju vezanu za imovinu, niti za podsticanje atmosfere haosa, potpomognuto instrukcijama vjerskih i političkih adresa van granica ove države.  Na sastanku je istaknuto da DPS kao državotvorna partija, sa svojim koalicionim partnerima preuzima odgovornost za dalji razvoj države i društva i da su mir, dostojanstvo i povjerenje naša politika.  Sigurni smo da će građani Bara znati da sačuvaju multietnički i multivjerski sklad koji su vjekovima baštinili. Sprovodeći odluke od značaja u pravnim okvirima, država je još jednom pokazala institucionalnu snagu. Ova situacija je pokazala da je DPS jedina partija koja u saradnji sa koalicionim partnerima i svim progresivnim snagama, može Crnu Goru da razvija u skladu sa standardima Evropske unije”, zaključeno je u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR