11 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
LP Budva: Spaljivanje zastave CG rezultat suludih kampanja

Politika

Comments 2

LP Budva: Spaljivanje zastave CG rezultat suludih kampanja

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Liberalna partija Budva najoštrije osuđuje šovinisticki čin spaljivanja crnogorske državne zastave usred našeg grada, saopšteno je iz LP-a. 

"To nije pravo lice Budve i nikada neće biti. Pozivamo zato nadležne organe da što hitnije utvrde ko su počinioci ovog necivilizovanog čina i da budu kažnjeni shodno Zakonu.

Liberalna partija Budve poziva i predsjednika Opštine i druge lokalne lidere da osude ovaj čin i dokažu da nijesu na strani da onima kojima je nepodnošljivo sve crnogorsko i svaka ideja građanske države i tolerancije.

Nažalost, predugo tolerisanje svakakvih izliva nacionalizma, dizanje tenzija i produbljivanje jaza prema državi, čak i od lokalnih vlasti, dovelo nas je u situaciju da nekome padne na pamet da se u Budvi mogu nekažnjeno spaljivati zastave Crne Gore. Čini se da je suluda kampanja zloupotrebe nacionalnih i vjerskih osjećanja ljudi zarad političkih interesa pokazala svoje rezultate i vjerujemo da će ovo biti lekcija da se sa takvom neodgovornom politikom što prije prestane i raskrsti.

Budva je mediteranski grad, otvoren i tolerantan prema svakom čovjeku, ali i snažno utemeljen u crnogorskom građanskom duhu.  Budva i njeni građani će, kao i uvijek, dati jasan odgovor svakome, na ovakvo ponašanje ili njegovo javno ili prećutno odobravanje i podsticanje", navode u saopštenju. 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

CG1

Što pozivati opštinu koja slavi podvoričku skupštinu iz 1918-te,da osudi paljenje Crnogorske Zastave,kad bi i oni to uradili. Zašto osuđivati nešto samo deklarativno,i oni bi je rado zapalili.Iznenađen sam da to tražite,od neprijatelja Naše CRNE GORE! DA JE VJEČNA NAŠA CRNA GORA !!!!!

Andjela

Ovaj apel posaljite na adresu sadasnjeg i bivseg gradonacelnika! Oni predvode litvije za drugo se nema kad! Nebi je ugasili i da su vidjeli da gori ! Bojim se da ce nekaznjeni proci !