15 °

max 25 ° / min 13 °

Subota

06.06.

25° / 13°

Nedjelja

07.06.

25° / 17°

Ponedjeljak

08.06.

26° / 17°

Utorak

09.06.

27° / 17°

Srijeda

10.06.

26° / 18°

Četvrtak

11.06.

23° / 18°

Petak

12.06.

25° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SD: Vjera ne smije da dijeli, niti se može otimati svoje

Izvor: Foto: Socijaldemokrate

Politika

Comments 1

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

SD: Vjera ne smije da dijeli, niti se može otimati svoje

Ne može vjera da nas dijeli, ne mogu svetinje da nas dijele, jer su svetinje u Crnoj Gori i duhovno su blago ovog naroda, poručeno je na opštinskoj konvenciji Socijaldemokrata Crne Gore u Tivtu.

"Zato onima koji podstiču vještačke podjele i manipulišu intimnim osjećanjima vjerujućih poručujemo da je ovo 21. a ne 17. vijek, a da je palanačka ideologija već izgubila bitku sa emancipovanom Crnom Gorom. Samosvjesna, progresivna, građanska i antifašistička Crna Gora koja poštuje, ali i zahtijeva poštovanje, pobijediće one koji na vještačkim podjelama pokušavaju da reanimiraju priče o nečijoj drugoj Crnoj Gori, umjesto našoj - zajedničkoj". 

Predsjednik SD-a Ivan Brajović je konstatovao da je Zakon o slobodi vjeroispovijesti rađen po najsavremenijim standardima, u konsultaciji sa pravnim ekspertima Venecijanske komisije.

On je rekao da u građanskoj Crnoj Gori ne može da postoji država u državi, niti bilo ko može da bude iznad države, te da svi, pa i crkve, moraju da poštuju zakon.

"I sada nam neko van Crne Gore kaže da otimamo nečije svetinje. A čije su to svetinje? To su kulturno-istorijski spomenici Crne Gore. Ne možemo otimati nešto što je svih nas", zaključio je Brajović. 

"Sa našim prijateljima koji pokazuju nezadovoljstvo zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, za koji smo mi u SD-u glasali, treba sjesti i razgovarati, ne dozvoliti nikom da ljudima manipuliše. Moramo im objasniti da niko nikom niti može, niti želi nešto da otima, već da je ideja na savremen način urediti ovu oblast", poručeno je sa konvencije.

 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Znam ja šta je dobro za narod

Tako je i ne treba dozvoliti da iko manipuliše narodom.Isto tako se taj narod izjasnio da će NATO i eto CG je u Nato-u.Tako da niko nije iznad države i ne može određivati narodu šta je to dobro za njega.