17 °

max 21 ° / min 11 °

Srijeda

08.04.

21° / 11°

Četvrtak

09.04.

21° / 8°

Petak

10.04.

23° / 12°

Subota

11.04.

23° / 13°

Nedjelja

12.04.

22° / 13°

Ponedjeljak

13.04.

21° / 12°

Utorak

14.04.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
LP neće na izbore u Tivtu: Vrijeme će pokazati da smo u pravu

Politika

Comments 0

Autor: Antena M

  • Viber

LP neće na izbore u Tivtu: Vrijeme će pokazati da smo u pravu

Liberalna partija Crne Gore neće učestvovati na izborima u Tivtu, saopšteno je iz te partije. 

"Jasno smo stekli uvid da ideje savremenog liberalizma i ono što je program LP-a i djelovanje u odnosu na aktuelne političke teme u Crnoj Gori u ovom trenutku nemaju za nas željenu podršku u tom gradu.

Toga smo svjesni i prihvatamo kao činjenicu. Nakon veoma lošeg rezultata na prethodnim lokalnim izborima, nijesmo uspjeli da na dovoljno kvalitetan način liberalnu ideju "oživimo" u Tivtu niti da identifikujemo one koji bi mogli biti nosioci iste, a da to sa druge strane ne nosi sa sobom dugoročno štetne kompromise koji bi naš program i naše ključne pravce kompromitovali i onemogućili dalju popularizaciju na duži rok. Određene lekcije, koje su nas i dovele u Tivtu na tu poziciju, smo naučili i ne želimo ih ponavljati, upravo radi budućnosti LP-a i liberalnog programa, u koji istinski vjerujemo i koji će se u narednim godinama nedvosmisleno potvrditi kao ispravan za Crnu Goru kakvu želimo u 21. vijeku.  Uostalom kao što se takav pokazao i mnogo puta u prethodnih 30 godina", navedeno je u saopštenju LP. 

"Naša ideja je da budemo strpljivi, konkretni, precizni, da na odgovarajući način komuniciramo sa Tivćanima, prenosimo im naše ideje i jasno im prezentujemo graničnike našeg političkog djelovanja. Vjerujemo da će nakon što Tivat nekoliko godina "odmori" od liberala takav pristup donijeti rezultat, jer jednostavno mora. To se već pokazuje i kroz predate liste za predstojeće lokalne izbore. Sa jedne strane imamo značajan broj stranaka socijalističke orjentacije, a sa druge liste grupa građana bez jasnog političkog i ideološkog pravca, osim želje za smjenom vlasti, uz za nas liberale neprihvatljiv odnos pojedinih njihovih istaknutih predstavnika prema državnosti Crne Gore, njenim simbolima, građanskom konceptu države, ključnim spoljnopolitičkim opredjeljenjima i pravcima ekonomskog razvoja", saopšteno je iz LP. 

Unutar takvog rasporeda snaga LP-u se, kako ističu, nije otvorio prostor da "ostvarimo ono što želimo, iako to jeste čudno u gradu, u srcu Boke Kotorske, koji je otvoren prema svijetu i gdje bi se pretpostavilo da liberalne ideje imaju jaku bazu i lako se prihvataju i sprovode".

"U tom dijelu svakako moramo prihvatiti i našu partijsku odgovornost i možda manjak energije i angažovanja u Tivtu u proteklom periodu.Takođe vjerujemo da će svi oni koji su u ovom i prethodnom izbornom ciklusu u Tivtu svoje ideje pokušali ostvariti kroz neke druge političke organizacije ili grupacije, koje su im se učinile boljim, kao alternativa LP-u, uvidjeti ipak da su bili u zabludi. To se jasno pokazuje u praksi. Promašenih koraka, nesporazuma, pogrešnih procjena unutar liberalnog glasačkog korpusa bilo je na pretek i to se vidi na političkoj mapi Crne Gore.  LP je sa njima spreman ući u novi zamah.Navodne bojkote ne želimo da komentarišemo jer imamo zaista komičnu situaciju da "bojkotuju" oni koji od osnivanja nisu ni učestvovali na tivatskim izborima. Evo već drugi izbori da ih navodno „bojkotuju“! Nikad nisu ni učestvovali. Šta konkretno bojkotuju? Isto su tako mogli da kažu da bojkotuju izbore na Šri Lanci. Vjerujemo da će naši članovi i simpatizeri glas dati strankama koji su nam ključni partneri na državnom nivou. Upućujemo ih na to, jer je to partnerski i politički odgovorno", saopšteno je iz LP. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR