14 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Gvozdenović-Kemp: Ako VB može da pomogne, posebno bi nam značila zaštitna oprema

Politika

Comments 0

Gvozdenović-Kemp: Ako VB može da pomogne, posebno bi nam značila zaštitna oprema

Autor: Antena M

  • Viber

Branimir Gvozdenović, politički direktor Demokratske partije socijalista sastao se danas sa Alison Kemp, ambasadorkom Velike Britanije u Crnoj Gori.

Sastanak je, kako je saopšteno iZ DPS-a, bio prilika da se razmjene informacije o mjerama koje dvije države preduzimaju u novonastalim okolnostima uslovljenim COVID-om19 i njihovoj refleksiji na ukupan društveni i ekonomski ambijent na nacionalnom i međunarodnom planu.

''Ambasadorka Kemp je izrazila spremnost Velike Britanije za pomoć i saradnju po ovom pitanju, a politički direktor Branimir Gvozdenović je istakao da bi od posebnog značaja za Crnu Goru bila pomoć u obezbjeđivanju zaštitne opreme u skladu sa zahtjevom instituta za javno zdravlje'', navedeno je u saopštenju.

Sagovornici su, kako se dodaje, razmjenili stavove i o drugim aktuelnim aspektima društveno političkog života u Crnoj Gori, posebno akcentirajući aktivnosti usmjerene na održavanje lokalnih izbora u Tivtu. 

''Gvozdenović je zahvaljujući na podršci koju Velika Britanija pruža demokratskim i društvenim procesima u Crnoj Gori, informisao o aktivnostima DPS- a u susret predstojećim lokalnim izborima, koje se u novonastalim okolnostima sprovode uvažavajući mjere Vlade Crne Gore i Instituta za javno zdravlje'', naveli su iz DPS-a.

Kemp je, kako su poručili iz DPS-a, pozdravila napore Demokratske partije socijalista u sprovođenju reformskih procesa i istakla da će Velika Britanija nastaviti da podržava usvajanje demokratskih standarda u svim oblastima. 

''Zahvalila je DPS-u na spremnosti da po svim važnim pitanjima ostavi otvorena vrata za dijalog sa svim zainteresovanim subjektima, uključujući i proces izbornog zakonodavsta i Zakona o slobodi vjeroispovjesti'', zaključeno je u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR