15 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

14° / 9°

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

14° / 6°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

11° / 8°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Istekao rok za izjašnjavanje o smjeni Radovića

Politika

Tag Video
Comments 3

Istekao rok za izjašnjavanje o smjeni Radovića

Autor: Antena M

  • Viber

Nakon cjelodnevne rasprave, na posletku se nije glasalo o smjeni predsjednika SO Budva Krsta Radovića. Rok za glasanje je istekao, baš kako je to bilo na sjednici kad se glasalo o smjeni predsjednika Opštine Marka Carevića. Nastavak sjednice je zakazan za 29. jun.

U nastavku pročitajte kako je tekla sjednica:

Zahtjev za smjenu predsjednika parlamenta Krsta Radovićapodnijelo je 17 odbornika okupljeni oko DPS-a.

Odbornica DPS-a Snežana Kuč kazala je da sjednicu vodi neovlašćeno lice te da odluke koje budu usvojene ne mogu da budu legalne. "Nećemo to dozvoliti", navela je Kuč.

Njena zamjerka odnosila se na to što je sjednicu otvorio Miomir Pejović, odbornik Demokrata.

Pejović je rekao da sjednicu vodi najstariji odbornik Gojko Liješević (Demokrate) a da mu on pomaže, što dozvoljava Poslovnik.

"Bez pravnog odnosa je primjedba", kazao je Pejović.

Kuč je zatražila da se odbornici izjasne o tome - da li neovlašćeno lice vodi sjednicu, pa je određena pauza. 

Nakon pauze sjednica je nastavljena.

Odbor za statut i propise se izjasnio da predsjedavajući ima prava i obaveze predsjednika Skupštine dok predsjedava da on može u toku sjednice odrediti odbornika da mu pomaže u radu, kazao je Dragan Krapović iz Demokrata.

"Gojko Liješević je u skladu sa svim propisima odredio odbornika Miomira Pejovića. Ne možete uskratiti onome ko predsjedava prava na pomoć".

Kuč je tražila da se stavi na glasanje da li su odbornici saglasni da Pejović može da pomaže u radu predsjedavajućem kao i da li je prekršen Poslovnik i Statut.

Liješević je kazao da se neće glasati te da, kako je rekao, "sve posljedice idu na njega" i dao riječ predsjedniku SO Radoviću.

Predsjednik SO Budva: Prijedlog za moje razrješenje običan politički pamflet

Predsjednik SO Budva Krsto Radović je na početku svog izlaganja zatražio odgovor da li je DPS podnio najavljenu krivičnu prijavu protiv njega.

Radović je naveo da je prijedlog za njegovo razrješenje, običan politički pamflet.

"U obavljanju predsjednika SO svojim ponašanjem nikad nijesam zloupotrijebio funkciju. Nikad nijesam prekršio zakon kao predsjednik SO Budva. Oni koji traže moju smjenu su opstruirali rad. Građanima Budve kažem da Demokrate nikad nijesu bježale od nijedne teme za raspravu".

"Ono gdje nisam zadovoljan sa rezultatima je Buljarica, gdje nijesmo dali sto odsto od sebe i izvinjavam se zbog toga, ali obećavam da ćemo u narednom periodu dati dvesta odsto od sebe".

Obraćajući se Džakoviću, Radović je upitao "Koja je cijena vašeg obraza"?

Radović je kazao da uslova za slobodne i poštene izbore nema.

"Demokrate jesu u bojkotu i nastavićemo da bojkotujemo parlament. Oko toga nema kompromisa. Dali smo riječ i riječ smo održali", kazao je on. 

Data je pauza, a sjednica je nastavljena oko 20 sati. 

Dragan Krapović je poručio da se odbornicima ne može ograničavati pravo da diskutuju. 

Dok je govorio Stevan Džaković čulo se "lopove". 

Rađenović: DPS odbornici da kleknu i traže oprost, Kuč: Mi nismo lopovi

Odbornik SNP-a Krsto Rađenović poziva Džakovića da vrati mandat DF-u ili da glasa za skraćenje mandata Skupštine. 

Rađenović pita odbornike da li imaju moralni kredibilitet da traže smjenu Radovića i Carevića. To je tražio i od ostalih odbornika koji traže smjene.

"Treba da kleknete i tražite oprost od građana Budve, da napravite otklon od onih iz DPS-a koji su krali  i stvarili brojne afere. Ako onda pobijedite na izborima, mi ćemo vam čestiteati. Do tad ćemo smatrati da ste isti kao oni", rekao je Rađenović.

Odbornica DPS-a Snežana Kuč poručuje da njene partijske kolege imaju ponos, obraz, porodice i da nikog ne vrijeđaju. Neće da kleči jer, kaže, nije odgovorna ni za šta. 

"Oni što su pričali na sjednici, više su govorili o sebi. Voljela bi da izađete i kažete što je uradila Snežana Kuč i ostali aktuleni odbornici DPS-a. Mi nismo lopovi, nikog nismo pokrali, nismo organizovana kriminalna grupa. Mi nismo na optuženičkoj klupi i ne moramo da vas slušam. Ako što imate protiv nas, prijavite to. Ovako sa nama više nećete pričati", istakla je Kuč.

"Meni nije u naravi da špijuniram i prijavljujem", kazao je Rađenović i dodao da aktuelni odbornici DPS-a nisu napravili otklon od "lopova većih no što su oni iz grupe Pink Panter".

Krapović je kazao da DPS nije napravila otklon od ranije vlasti i optužio je DPS da je korumpirao odbornika.

"Vi ste krivi što su vas napustili", odgovorila je Kuč. "Nemojte nas da nazivate lopovima i da govorite da smo mi nekog kupili", dodala je Kuč. 

Stevan Džaković je poručio da odbacuje s indignacijom tvrdnje da je uzeo pare.

Jelušić: Nije smjelo ovo da se desi

Odbornica URA Božena Jelušić pita se da li je ovu predstavu sad trebalo prirediti građanima. "Odluka da se ovako posvađamo nije donijeta u Budvi nego van nje. Tužno da su građani Budve pristali na ovo", kazala je ona.

"Vidimo konflikt kod Crevića ali ne vidimo brojne na državnom", dodala je Jelušić.

"Da li je smjena jedini cilj? Mislim da nije", istakla je odbornica. 

"Nikako nije smjelo u ovom trenutku da se kombinatorika pravi van Budve, da se ovdje mijenja vlast na brzinu dva mjeseca pred izbore. Kad je riječ o Radoviću, ne bi rekla da on treba da bude smijenjen", rekla je Jelušić.

Krapović: Predlog nema potpise odbornika, Kuč: Svi su potpisi tu

U predlogu za razrješenje Radovića nema potpisa odbornika, kazao je Krapović. "Da bi predlog bio formalno pravno valjan, potrebni su potpisi", mišljenja je Krapović. O takvom predlogu se ne može odlučivati, kazao je on.

Kuč je kazala da imaju dokument sa svim potpisima. "Nismo glupi i neiskusni da predamo inicijativu bez potpisa. Nemojte time da se služimo", saopštila je Kuč.

Dva su dokumenta, naveo je Krapović a kaže da na jednom, gdje je bio predlog za razrješenje - nema potpisa. Potpisana je inicijativa za zakazivanje sjednice.

Neće vam proći mahinacije, odgovorila je Kuč. 

Zahtjev za sjednicom je potpisan, inicijativu za razrješenje je potpisala samo Kuč, kazao je Pejović. 

Mislite li da možemo da glasamo na ovako podnijet predlog, pita Pejović.

"Da nije kompletna inicijativa, ne bi prošla odbore, istakla je Kuč. Imamo potpisana dokumenta, dostavićemo ih", dodala je.

Pokušaj falsifikovanja je krivično djelo, navode iz DPS-a. "Znamo da smo potpisali dva dokumenta", kazala je Dragana Pima. 

Mi nismo ti koji falsifikuju, odgovorio je Krapović.

Liderka Crnogorske Anđela Ivanović kazala je da postoji umišljaj da noćas ne dođe do glasanja. 

"Za nas je sjednica završena, istekao je rok za izjašnjavanje", kazala je Kuč.

"Gospodo, večeras vam je vrijeme je isteklo", poručio je Radović.

Nastavak sjednice zakazan je za 29. jun u 18 sati.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Jansa

@Orwel Stekli su se uslovi za mnogo šta već odavno.Samo je pitanje vremena koji će vjetrovi prevladati.Sto se tiče opozicije ovaj blok im je bio jak.Ljudi na vlasti u Budvi su jači od ovih koji na republičkom novu zastupaju DF.

MNE

Đe ti je Careviću Marović da te uvede u posao u ono vrijeme kad si počinjao.Sad si postao gazda, ali ti je sve uzalud.Treba se znati pristojno ponašati što nas ne iznenađuje od vas.

Orwel

U Budvi su se već nakon prve sjednice Skupštine stekli uslovi za uspostavljanje prinudne uprave od strane Vlade Crne Gore, jer je zloupotebama funkcionera vladajuće koalicije u Budvi, onemogućeno funkcionisanje lokalne samouprave.