7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Politički savjet Nove: Što prije suspendovati Zakon, NSD i DF da preuzmu odgovornost za upravljanje Crmom Gorom

Izvor: Lider Nove Andrija Mandić

Politika

Comments 8

Politički savjet Nove: Što prije suspendovati Zakon, NSD i DF da preuzmu odgovornost za upravljanje Crmom Gorom

Autor: Antena M

  • Viber

Politički savjet Nove srpske demokratije saopštio je nakon današnje sjednice da je neophodno što prije suspendovati Zakon o slobodi vjeroispovijesti. 

"Potom, buduća Vlada mora da potpiše Temeljni ugovor sa SPC, poput onoga potpisanog sa Rimokatoličkom crkvom. Tek nakon tog čina treba pristupiti izradi novog zakona, iz koga će biti eliminisane sve tačke kojima se diskriminiše ne samo SPC nego i druge tradicionalne vjerske zajednice", navodi se u saopštenju Nove. 

Na sjednici je poručeno i da sve strane koje učestvuju u pregovorima o formiranju nove vlade ispoštuju izbornu volju građana.

"Na osnovu rezultata izbora jasno je da su srpski narod i njegovi politički predstavnici, okupljeni u NSD i DF, dali ključni doprinos u rušenju višedecenijskog režima i da je, samim tim, potpuno očekivano da u novoj vlasti budu zastupljeni srazmjerno tim rezultatima", dodaju u saopštenju.

Donešen je i zaključak da je neophodno da NSD i Demokratski front preuzmu odgovornost za upravljanje Crnom Gorom te da od njih to očekuju njihovi glasači. 

Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

Ksenija Nikšić

Pa ovi su u pravu! Nažalost! Svi igraju nekakve igrice,samo što se Abazović najviše zaigrao. Građansku Crnu Goru da vode fašisti,ludilo.

europeac

Ma treba samo pročitati zadnja 2 reda. Tu je sve jasno. Dritanu izgleda nije i neće mu skoro biti. Neka nam je vječna Crna Gora.

mr

A đe su URA i Dritan u ovom upravljanju Crnom Gorom! Možda ovo još nije ni stiglo do njih. Ili čekaju da to mitropolit, srpske crkve, prevede Dritanu! U svakom slučaju, biće veselo!!!