12 °

max 17 ° / min 11 °

Nedjelja

25.10.

17° / 11°

Ponedjeljak

26.10.

20° / 11°

Utorak

27.10.

20° / 12°

Srijeda

28.10.

21° / 12°

Četvrtak

29.10.

21° / 10°

Petak

30.10.

20° / 10°

Subota

31.10.

21° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đurović: Nećemo učestvovati u izboru predsjednika Opštine ako ne bude ispravljena greška u vezi sa himnom

Politika

Comments 8

Autor: Antena M

  • Viber

Đurović: Nećemo učestvovati u izboru predsjednika Opštine ako ne bude ispravljena greška u vezi sa himnom

Socijaldemokratska partija, koja nije dio vlasti u Tivtu, neće učestvovati u izboru predsjednika Opštine Tivat ukoliko na narednoj sjednici ne bude ispravljena greška sa današnje u vezi sa intoniranjem himne, i ukoliko se na simboličkoj ravni ne iskaže poštovanje prema državi kroz poštovanje njenih simbola, poručuje predsjednik OO SDP Tivat Aleksandar Đurović. 

"Ovo posebno iz razloga što se nažalost sve češće dovodi u pitanje njen građanski, multietnički i sekularni karakter, i dovode u pitanje državni simboli, pa je neophodno naglasiti da SDP neće biti dio većine kojoj je to sporno ili upitno.

Istina je da intoniranje državne himne na početku novog skupštinskog saziva, za razliku od drugih opština, nije predviđeno poslovnikom Skupštine Opštine Tivat. Zbog tog pravnog nedostatka, naslijeđenog od prethodne DPS-SD-HGI vlasti, a što je potrebno ispraviti, danas smo došli u situaciju da svečano ne obilježimo početak rada novog saziva uz uvjeravanje da - što je najvažnije to nije i neće biti odnos prema državnoj himni i državnim simbolima", navodi on. 

Socijaldemokratska partija će zahtijevati da se izmijeni Poslovnik o radu Skupštine Opštine Tivat i da svaka prva sjednica novog saziva počinje intoniranjem državne himne.

"Cijeneći osjetljivost političkog trenutka u kojem se konstituiše nova vlast u Tivtu, insistiraćemo da se, i pored toga što nije trenutno predviđeno Poslovnikom, crnogorska himna intonira na prvoj narednoj sjednici Skupštine, kako se ne bi dovodilo u pitanje opredjeljenje da se u našem gradu u potpunosti poštuju državni simboli na Ustavom predviđen način.

Pred svima nama su brojni izazovi kako bi krenuli u saniranje naslijeđenih problema i ovih novonastalih sa kojima se građani Tivta susrijeću u ovoj teškoj godini. Sve to ne može biti razlog da se promjena vlasti u Opštini intepretira na način koji može ugroziti i jedno slovo iz određenja Crne Gore kao nezavisne, građanske, multivjerske i evropi okrenute države, niti SDP može ikad biti dio toga", kaže Đurović. 
 

Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

Vn

@Vesna kiss Smetaju im stihovi Sekule Drljevića ( kojeg su ubili četnici) , a Z. Krivokspić hoće da ukine slavljenje 9.maja.

LOVCEN

CRNOGORCI AKO VAS IMA U TIVTU SVI SA CRNOGORSKIM ZASTAVAMA ISPRED OPSTINE IZDAJA

Vesna kiss

Ne znam da li ima drzave,kao sto je CG,u kojoj dio naroda i dio poslanika nijesu ponosni na svoju himnu!Ne smije se dozvoliti da intoniranje prelijepe crnogorske himne ustupi mjesto osvjestavanju SO.Sadasnja vlast i opozicija moraju na tome da rade! Ustav se mora postovati