12 °

max 21 ° / min 8 °

Subota

31.10.

21° / 8°

Nedjelja

01.11.

21° / 9°

Ponedjeljak

02.11.

20° / 8°

Utorak

03.11.

21° / 10°

Srijeda

04.11.

21° / 10°

Četvrtak

05.11.

22° / 11°

Petak

06.11.

20° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Fakture potvrdile navode Kneževića da je koncern Vijesti od Srba dobio pola miliona za kampanju

Politika

Tag Gallery
Comments 14

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Fakture potvrdile navode Kneževića da je koncern Vijesti od Srba dobio pola miliona za kampanju

Televizija Vijesti i Dejli pres, izdavač dnevnog lista Vijesti ispostavili su fakture za medijsko oglašavanje koaliciji “Za budućnost Crne Gore“ koje potvrđuju navode lidera DF-a Milana Kneževića da su “Srbi za kampanju Vijestima dali 500.000 eura“, piše Pobjeda. 

Koaliciji koju predvodi Zdravko Krivokapić TV Vijesti ispostavila je fakturu na 355.193 eura, a Daily press dvije fakture na ukupno 122.298 eura.

Ugovor o poslovnoj saradnji u ime koalicije ZBCG je potpisao Milutin Đukanović.

Milan Knežević kazao je za Pobjedu da je sve što je izjavio u Skupštini, o novcu datom za kampanju Vijestima, dokumentovano.

“Sve što sam izjavio u Skupštini, a tiče se našeg poslovnog aranžmana sa koncernom Viijesti, dokumentovano je ugovorom i fakturama. Ne vjerujem da će im bilo koja druga koalicija platiti ovoliki iznos, ali izgleda što im više plaćate, Miško Perović i Željko Ivanović su sve više protiv ulaska Srba iz DF-a u vladu. Čudna neka matematika: Srbi su dobri i ozbiljni jedino kad plaćaju drugoj familiji koja je odlučila da postane prva”, kazao je Knežević za Pobjedu.

Rekao je da su podaci prijavljeni Agenciji za sprečavanje korupcije.

Iz ASK-a na pitanje Pobjede imaju li te podatke, nije precizno odgovoreno, već su ih uputili na svoj sajt, na kojem su objavljeni ugovori i cjenovnici. Agencija je Pobjedi odgovorila da je u kontinuitetu pratila aktivnosti političkih subjekata i pružalaca usluga u toku izborne kampanje.

“Za sada je evidentirano 156 pružalaca usluga i 259 aktivnosti svih političkih subjekata u iznosu od 1.348.143 eura. Politički subjekti su dužni da u roku od 30 dana od održavanja izbora, odnosno do 29. septembra 2020. godine, sačine izvještaj o porijeklu, visini i strukturi prikupljenih i utrošenih sredstava iz javnih i privatnih izvora za izbornu kampanju, sa pratećom dokumentacijom”, rečeno je iz ASK-a.

Navodi se da će Agencija izvršiti kontrolu potpunosti i tačnosti dostavljenih izvještaja političkih subjekata upoređivanjem sa svim, iz različitih izvora prikupljenim podacima o troškovima i aktivnostima političkih subjekata, u zakonom propisanom roku od 10 dana od isteka roka za dostavljanje predmetnih izvještaja.

“Suštinska kontrola finansiranja političkih subjekata u izbornoj kampanji je jedna od osnovnih zakonom propisanih nadležnosti Agencije. O rezultatima analize izvještaja i podataka o izbornoj kampanji političkih subjekata, Agencija će informisati javnost u skladu sa zakonom”, navodi ASK.

Dodaje se da su, u skladu sa zakonom, subjekti koji pružaju usluge medijskog oglašavanja izborne kampanje dužni da Agenciji dostave cjenovnik usluga medijskog oglašavanja u izbornoj kampanji, kao i da dostave Agenciji ugovore koje su zaključili sa političkim subjektima u vezi sa izbornom kampanjom.

Knežević je 23. septembra, na svečanoj sjednici Skupštine, kazao da je Ivanović od Srba sa periferije, koji smrde na pipun i lubenicu, uzeo 500.000 eura za ovu kampanju.

Komentari (14)

POŠALJI KOMENTAR

europeac

@Državo naplati pozez Prije će Anfilohije, Đed izazvati građanski rat, neko prijaviti i platiti porez, Pa sve je ovo sranje upravo zbog velike lovine. Đed neće u rat POPOVI ne ratuju, imaju narod za taj zadatak, neka ginu, ko ih j... uzmi sav narod, ali ne diraj u eure otpast će ti meso, 3000 puta

Srbija s ne miješa

Srbija daje pare, instrukcije i popove- inače se ne miješa. Spc samo bira Vladu i poslanike. Umiju li neku istinitu rijec.

Đoko Orlandić

@Orwel Mora da si "sadomazohista" i da imaš "jak stomak"-da ne bi bljuva.