14 °

max 15 ° / min 9 °

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Amfilohije: Vraćamo se Kosovu, prolazi vrijeme onih koji su se odrekli kneza Lazara

Izvor: MCP

Politika

Comments 39

Amfilohije: Vraćamo se Kosovu, prolazi vrijeme onih koji su se odrekli kneza Lazara

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Mitropolit crnogorsko-primorski SPC Amfilohije kazao je da je u Crnoj Gori došlo do novog preobražaja naroda, da prolazi vrijeme onih koji su se odrekli kneza Lazara i da se, kako ističe, opet vraćamo Kosovu.

On je, nakon osveštanja parohijskog doma i služenja liturgije u Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u veličkoj planini Ćafi prijedolskoj, rekao da smjena vlasti u Crnoj Gori predstavlja kvasac besmrtnosti, vječnosti, neprolaznosti "koji je ponovo ispunio duše ovoga naroda i on je ponovo počeo da vjeruje u vječnu svjetlost”.

Istakao je da je Bog udaljio sa vlasti ljude koji su se poklonili onome što je prolazno, zemaljskoj vlasti i novcu.

"Vrijeme onih koji su se odrekli Lazara Кosovskoga i njegovog opredjeljenje za vječno Nebesko carstvo, prolazi i svi se opet vraćamo Кosovu. Oni koji su se odrekli Кosova, pljunuli su na kosti, grobove ovih mučenika ovdje i širom Кosova do Đakovice, koji su 1912. ratovali za Boga, za istinu i pravdu Božiju, za slobodu", rekao je Amfilohije.

On je poručio da da ono što je božije ostaje božije.

"Time Bog pokazuje da brine o svom narodu i time se ovaj narod ponovo vraća samom sebi, svojoj duši, predanju, svojim mučenicima, stradalnicima, caru Lazaru, Кosovskom zavjetu koji izvire iz Novoga zavjeta", zaključio je mitropolit MCP SPC.

Komentari (39)

POŠALJI KOMENTAR

Strahinja

I jos nesto : nisu oni 1912 ratovali za Boga , istinu i pravdu Bozju , no za teritorije, Skadar i morsku obalu . A Bog izgleda ne bese saglasan pa morase natrag.

Strahinja

E moj crni Risto., odmako si se ti od Boga odavno. Okrenuo si se "ovozemaljskom carstvu". Novac,placevi,nekretnine,hoteli , to je tebi glavno a ne vjera u Boga. Zakon ti smeta jer bi ti malo ispraznio bisage. Umjesto da siris rijec Hristovu ti prosipas kletve i zavadjas narod.

Ctrl

@Vuko Tako je,hvala na dopuni,i oni su iako u manjem broju od pomenutih,takodje ucestvovali u boju na Kosovu protiv Osmanlija.Ali to se krije pogotovo da su i Albanci ucestvovali iz razumljivih razloga.