17 °

max 17 ° / min 6 °

Petak

19.04.

17° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Živković: Dobija li Crna Gora marionetsku Vladu?

Politika

Comments 9

Živković: Dobija li Crna Gora marionetsku Vladu?

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Za početak je važno znati da je marionetska vlada ona sa kojom se upravlja spolja kao sa lutkom na koncu.

Pregovori heterogenog trojnog pakta o sastavu buduće vlade uveliko traju i već ih prate brojne kontroverze, koje nedvosmisleno upućuju da će to biti marionetska vlada, kojom će  upravljati mentori iz sjenke - navodi bivši predsjednik Liberalnog saveza Crne Gore Miodrag Živković, na svom Facebook profilu.

"Buduća vlada, ukoliko se konstituiše imaće tri prepoznatljiva mentorska centra koji će upravljati njome.

Dominantan mentor i centar moći biće, svakako, Srpska crkva na čelu sa Amfilohijem koja će sferu svog uticaja usmjeriti na mandatara Krivokapića i ministre iz kruga njegovih povjerenika.

Ništa manje značajan mentorski centar moći, neće biti ni krug "moćnika" okupljenih oko tajkunskog  koncerna "Vijesti" koji će uticaj vršiti preko gospodina Abazovića i njemu odanih predstavnika u budućoj vladi.

Treći mentor iz sjenke biće, svakako i politički vrh Srbije oličen u Predsjedniku Vučiću i njemu odanim lešinarima koji će upravljati zapostavljenim liderima DF-a.

Samo su Demokrate za sada bez mentorskih uticaja, sklonjene u debelu ladovinu Skupštine koju su već osvojili.

Da će mentori staviti pod strogu kontrolu "svoje" djelove vlade, ne treba sumnjati jer su njihova politička znanja i iskustva mnogostruko veća od čitave buduće vlade u kojoj će sjedati njihovi odabrani i poslušni kadrovi.

Sve ovo napisah da bi lakše pratili ovu predstavu na "najvišem nivou" u kojoj će megalomanski i pohlepni interesi mentora učiniti očiglednim, nesposobnost njihovih izabranika da udovolje nametnutim interesima.

O državnim interesima se ovdje najmanje razmišlja, ali izdržala je ova napaćena zemlja do sada mnogo toga lošeg, pa će i ovu  marionetsku vladu sa unaprijed oročenim vremnom trajanja.

Vrijeme njenog kraha treba dočekati spremno uz jasnu poruku:

- Nikada više 1918 ! i
- Nikada više  vladavina, kao u posljednje tri decenije !

To će biti znak da smo nešto naučili!", napisao je Živković.

Komentari (9)

POŠALJI KOMENTAR

Savjet Crnogorcima

Evo gdje grijesite Crnogorci. Nema otpora od vas. Ne cujete se. Pokazite najprije EU da na vas moraju racunati. Protesti ispred ambasade EU za pocetak. Pocnite odozgo.

HNovi

Za sve one koji misle da ce Ustav zaustaviti srpske četnike jedno podsjecanje: Kraljevina CG je 1918 imala svoj Ustav i sta je to koga ustavilo da nelegitimnu skupstinu okupi i odradi “ujedinjenje”. Je li reagovala medjunarodna javnost ili se pravila slijepa i gluva kao i danas! NA ULICE!

Salijeri

Gospodine Živkoviću, Crnogorče! Vi, Anđela Ivanović, Novak Adžić, Bojović i još par ljudi ste obavezni da pokrenete pravu crnogorsku stranku. Stranku patriotsku i nesalomivu, kulturnu i obrazovnu, demokratsku i nacionalnu. Jednostavno MORATE! To je imperativ i molim Vas da razmislite o tome.