10 °

max 12 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đukanović: Ponosni što nijesmo dozvolili da se nakon promjene vlasti opstanak države dovede u pitanje

Politika

Tag Video
Comments 20

Đukanović: Ponosni što nijesmo dozvolili da se nakon promjene vlasti opstanak države dovede u pitanje

Autor: Antena M

  • Viber

Demokratska partija socijalista obilježava 30 godina postojanja.

Kako je rekao lider DPS-a Milo Đukanović DPS po prvi put praznik dočekuje u opoziciji.

"Trebalo je tri decenije da stranka koje je izgubila izbore sa malom razlikom prizna rezultate izbora i na to smo posebno ponosni", kazao je on i potom zatražio da se oda poštovanje svim preminulima od koronavirusa među kojima ima i pripadnika partije na čijem je čelu.

Đukanović je podsjetio na sve uspjehe postignute u posljednjih 30 godina, od kojih je izdvojio ispravljanje istorijske nepravde i povratak nezavisnosti, članstvo u NATO i čvrste osnove za članstvo u EU. Sve je to uradio DPS, državotvorna psrtija koja je kreator modernog razvoja Crne Gore, kazao je on.

"Na to posebno podsjećam danas, kad se tendenciozno, fašistički, neargumentovano i gotovo komički pokušava negirati  ne samo doprinos DPS-a, već i očigledni napredak države", dodao je Đukanović.

Kako je kazao, nakon 30. avgusta, kada je demokratski smijenjena vlast, DPS je nastavio da se zalaže i brani interese države, jer, kako je objasnio to nije samo zadatak odgovorne vlasti, već se tako ponaša i državotvorna opozicija.

"Zajedno sa svim koalicionim partnerima iz vremena vršenja vlasti, na braniku smo nacionalnih interesa i kada na državu nasrću sa raznih adresa. Najbolnije, ali ne i neočekivano, iz susjedstva. I tada kada dobar dio nove parlamentarne većine ne samo da ne brani domovinu, nego objektivno olakšava destrukciju protivnicima nezavisnegrađanske i evropske Crne Gore. Na tu našu ulogu nakon 30. avgusta posebno moramo biti ponosni. Nijesmo dozvolili da se ostvari zloslutna projekcija da će se nakon promjene vlasti brzo osujetiti naši evropski ciljevi i dovesti u pitanje sam opstanak države", poručio je Đukanović.

DPS spremna da širi koalicioni kapacitet

Kako je kazao, obavljen je važan posao na konsolidaciji partije nakon parlamentarnih izbora, ali i dalje, kaže, neumorno rade, pripremajući reorganizacije na lokalnom nivou kako bi stranku pripremili za buduće izazove.

"Spremni smo da u tom cilju širimo koalicioni kapacitet naše partije, sa svima koji za cilj imaju proevropsku budućnost, mir, prosperitet i regionalnu saradnju i evroatlanske integracije, jer se evropska budućnost ne može zamisliti bez DPS-a", kazao je on.

"Zato DPS moramo osposobiti za nove izazove i novo vrijeme. Svjesni da za nove pobjede trebaju i novi ljudi. Znaćemo da budemo kormilari i u nastavku plovidbe do sigurne evropske luke. Neće nas u tome omesti niti spriječiti ni pokušaji političkog gusarenja dijela trenutne političke većine u Crnoj Gori", saopštio je Đukanović.

Komentari (20)

POŠALJI KOMENTAR

Orlov krš

@Odgovor Đukanović i Dps su na vlasti bili 30 godina i imali su vremena da ojačaju institucije i državne temelje,pa danas ne bi bili u ovakvoj poziciji! Napravljeno je mnogo grešaka,koje i on sam priznaje,samo vi idolopoklonici iz vama znanih razloga ne!

Odgovor

@Orlov krš ne mislimo bukvalno da Crna Gora zavisi od 1og čovjeka svaka čast patriotama i komitima i svim suverenim partijama ali mnogi bas mnogi mislimo da je Milo Djukanovic pravi čovjek da pokusa da za našu CG preduzme da se miču ovi četnici sto ojadise sve nas!!!!

GOROSTAS

Iako mnogi neće da priznaju tvoju političku snagu i vizionarstva za sve ove političare VI ste uzor kako Crnu Goru iščupati iz ovog čuda koje niko nije ni sanjao da će nam se desiti,samo Vasa volja i snaga uma uspravice će našu Crnu Goru i oduvati mracnjacke četničke postupke NIKAD VISE 1918.