16 °

max 20 ° / min 10 °

Subota

04.05.

20° / 10°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 12°

Četvrtak

09.05.

18° / 13°

Petak

10.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Konjević traži kontrolno saslušanje Olivere Injac

Politika

Comments 0

Konjević traži kontrolno saslušanje Olivere Injac

Autor: Antena M

  • Viber

 Posalnik SDP-a Raško Konjević uputio je predsjedniku Odbora za bezbjednost inicijativu za kontrolno saslušanje ministarke odbrane u Vladi Crne Gore Olivere Injac na temu: “Prikupljanje informacija o eventualnim zloupotrebama prilikom konkursa za odlazak kadeta na vojne akademije u inostranstvu”.

Kako je naveo u obrazloženju, ministarka odbrane Olivera Injac, je prema tvrdnjama više medija i objavljene dokumentacije, svjesno ignorišući odluke nadležnih komisija Ministarstva i izigravajući zakonske procedure, diskriminatorski odlučivala o odlasku kadeta na školovanje za pilote na Vojnoj akademiji u Grčkoj.

"Neophodno je da Odbor hitno utvrditi činjenično stanje i provjeri da li je je rang lista nadležne komisije Ministarstva mijenjana  na način da je izvršena diskriminacija kandidata koji je ostvario najbolje rezultate.

Ukoliko se utvrdi da se vršila nezakonite izmjene na štetu jednog od kandidata, onda je jasno da osoba poput Injac ne može ostati na mjestu ministarke odbrane zbog niza zloupotreba koje narušavaju ugled ministarstva. Nužno je ispitati medijske optužbe i utvrditi da li je bilo diskriminacije i da li je ona inicirana željom za obračunom sa specijalnom tužiteljkom, jer bi to predstavljalo jasno antiustavno i antizakonsko djelovanje, zloupotrebu Vojske Crne Gore sa ciljem vršenja pritiska i onemogućavanja zakonitog rada drugih državnih organa.

Zbog svega navedenog Vas molim da u najskorijem mogućem roku zakažete kontrolno saslušanje", naveo je Konjević u inicijativi.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR