4 °

max 9 ° / min 4 °

Subota

04.12.

9° / 4°

Nedjelja

05.12.

8° / 4°

Ponedjeljak

06.12.

8° / 5°

Utorak

07.12.

7° / 0°

Srijeda

08.12.

6° / -2°

Četvrtak

09.12.

10° / 6°

Petak

10.12.

7° / 4°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Injac zvala Jokića, Rakonjca i Gorovića kod Krivokapić kako bi smijenili Brđanina

Politika

Comments 10

Injac zvala Jokića, Rakonjca i Gorovića kod Krivokapić kako bi smijenili Brđanina

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Ministarka odbrane Olivera Injac je nakon događaja na Cetinju 4. i 5. septembra pozvala vršioce dužnosti dva pomoćnika direktora Uprave policije Miloša Rakonjca i Dragana Gorovića i šefa podgoričke policije Gorana Jokića da dođu na sastanak kod premijera kako bi se razgovaralo o smjeni direktora Uprave policije Zorana Brđanina, saznaje Pobjeda.

"Injac je u ime premijera pozvala šefa podgoričke policije Gorana Jokića i Miloša Rakonjca i Dragana Gorovića na zajednički sastanak kod Krivokapića kako bi im ovaj ponudio da preuzmu Upravu policije. Trojica visokih policijskih zvaničnika su došli na sastanak u kabinet premijera i saopštili da ne žele da preuzmu tu funkciju. Sastanku je pored Injac i Krivokapića prisustvovao i direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić", rekao je izvor Pobjede iz samog vrha Vlade.

Krivokapić je nakon dešavanja na Cetinju već tri puta pokušavao da smijeni Brđanina i dva puta ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića, ali je njihovu smjenu spriječio predsjednik GP Ura Dritan Abazović po cijenu rušenja Vlade.

I Vukšić i Injac su glasali na Vijeću za nacionalnu bezbjednost za smjenu Brđanina, ali Krivokapić nije imao potrebnu većinu čime je potvrđeno rasulo i veliko nepovjerenje koje vlada u bezbjednosnom sektoru.

Da je ministraka Olivera Injac učestvovala u pokušaju da se smijeni Brđanin saopštio je i član Odbora za bezbjednost Raško Konjević na jučerašnjoj sjednici Odbora.

"Mislim da se radi o veoma značajnom ministarstvu i čak o osobi koja ima svoju apsolutnu snagu u Vladi. Ne ovlašćuje predsjednik Vlade Oliveru Injac uzalud da traži novog direktora policije i da ona saslušava raznorazne kandidate i nudi tu poziciju svakom načelniku većeg centra bezbjednosti",  kazao je Konjević.

Zbog važnosti cijelog slučaja Injac, poslanik Konjević je tražio da se njeno saslušanje organizuje pred Odborom za bezbjednost i antikorupciju, te da svi podaci koji budu dostavljeni na zajedničkoj sjednici dva odbora, budu javni.

Komentari (10)

POŠALJI KOMENTAR

Loka

@VojoS Domaćica, još jedna u nizu na važnim pozicijama i to i državi koja vapi za intelektualkama (mislim na suštinske, ne Samo formalne)

Puška

Prazni li još uspješno stare puške?

Donna Karanovic

Visoko se kotira Olivera u Vlado, a prethodno se visoko kotirala u svim ustanovama u kojima je radila…