15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ponovo usvojene izmjene Zakona o lokalnoj samoupravi, Lekić vratio mandat za formiranje Vlade

Politika

Tag Video
Comments 3

Ponovo usvojene izmjene Zakona o lokalnoj samoupravi, Lekić vratio mandat za formiranje Vlade

Autor: Antena M

  • Viber

Poslanici su danas ponovo izglasali izmjene Zakona o lokalnoj samoupravi. Za je glasao 41 poslanik, koliko ih prisustvuje današnjoji plenarnoj sjednici.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je početkom januara vratio Zakon na ponovno odlučivanje, navodeći da bi se njegovoim stupanjem na snagu moglo otvoriti više bitnih pravnih pitanja i nedoumica povodom očuvanja preostalog jedinstva pravnog poretka, ustavnosti i zakonitost.

Đukanović je konstatovao da bi se istovremeno grubo zašlo u pravni prostor i izbornu materiju opšteg pravnog akta sistemskog karaktera i značaja - Zakona o izboru odbornika i poslanika, koji ne može biti izmijenjen i dopunjen bez podrške kvalifikovane dvotrećinske većine poslanika.

Za izmjene zakona tada je glasao 41 poslanik parlamentarne većine sa obrazloženjem ''da se time deblokira tranzicija vlasti u Podgorici i još nekoliko crnogorskih opština''. 

Poslanik DEMOS-a Miodrag Lekić je na početku sjednice saopštio da je propala inicijativa o foriranju Vlade sa njim na čelu. 

''Na kraju se došlo do broja 38, a ja to nijesam mogao da pretvorim u 41. Zahvaljujem se kolegama, ne mislim na sve, naravno. Mislim prije svega na DF i Demokrate'', rekao je Lekić.

Parlament je usvojio i više međunarodnih sporazuma i protokola.

Poslanica URE Božena Jelušić je na kraju sjednice govorila o kako ona tvrdi devastaciji ''park-šume'' na području  Budve.

''Pozivam glavnog arhitektu Stevovića da vodi računa o zaštiti lokaliteta koji je bagerima napadnut'', kazala je Jelušić na samom kraju sjednice.

Sjednicu parlamenta možete pogledati u nastavku:

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

JovoZ

Nevjerovatno! Skupština koja je raspuštena zasijeda i donosi odluke? To povlači krivičnu odgovornost za nepoštovanje Ustava i zakona. Na potezu bi trebalo da bude tužilaštvo, da je sreće.

Madrid

Božena je izgubljen slučaj. Kao i Lekić,

Boka

Koliko halabue oko Lekića, a davno je Milo reko da ne može mandat nekome ko nema 41. Evo poslije neustavnih izmjena zakona o presjedniku opet ste došli na isto, Lekić nema 41... Nego narod je ođe kratke pameti, tada su svi pljuvali Mila, a znao je što čini.