16 °

max 16 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

16° / 8°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Živković - Milatoviću: Našu koaliciju će predstavljati Abaz Dizdarević, iako se sastanak može tumačiti kao funkcionerska kampanja

Politika

Comments 4

Živković - Milatoviću: Našu koaliciju će predstavljati Abaz Dizdarević, iako se sastanak može tumačiti kao funkcionerska kampanja

Autor: Antena M

  • Viber

Vršilac dužnosti  predsjednika DPS-a i nosilac liste "Zajedno! Za budućnost koja ti pripada" Danijel Živković uputio je predsjedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću pismo kojim ga obavještava da će na sjutrašnjem sastanku koaliciju "Zajedno" predstavljati potpredsjednik DPS-a i kandidat za poslanika Abaz Dizdarević. 

Živković je podsjetio da su partije koje čine koaliciju "Zajedno" ranije više puta inicirale razgovore sa parlamentarnim strankama, ali da drugi subjekti nijesu pokazali zainteresovanost za dijalog. I pored ocjene da bi sastanak u predloženom formatu mogao da se protumači i kao funkcionerska kampanja, on je naveo da će  stavove koalicije prenijeti potpredsjednik DPS-a.

Pismo Živkovića prenosimo u cjelosti: 

"Poštovani gospodine Milatoviću,

Zahvaljujem na pozivu koji ste mi uputili kao nosiocu liste "Zajedno! Za budućnost koja ti pripada".

Cijenim Vaše napore usmjerene ka početku dijaloga o tako važnim pitanjima koja se tiču izborne problematike. Kao što Vam je sigurno poznato, upravo partije koje čine koaliciju "Zajedno" u prethodnom su periodu, u više navrata, inicirale razgovore na tu temu među parlamentranim strankama. No, nažalost, drugi politički subjekti nijesu pokazali dovoljnu zainteresovanost za usklađivanje izbornog zakonodavstva sa dobrim evropskim praksama i preporukama koje bi vodile ka unapređenju stanja u toj oblasti.

Podsjetiću i da su upravo ti subjekti insistirali na pomenutim pitanjima dok su bili u opoziciji.

Smatramo da je ta tema i ključna za demokratski kapacitet našeg društva.

Imajući u vidu činjenicu da ste i sami na čelu jednog od političkih subjekata koji učestvuje na predstojećim izborima, smatram da bi sastanak u formatu koji ste predložili mogao da se protumači i kao funkcionerska kampanja i da kao takav ne bi suštinski doprinio demokratizaciji našeg društva. Naprotiv, moguće je i da bi podstakao nove sumnje u iskrenost Vaših namjera.

Međutim, poštujući instituciju koju predstavljate, a željeći da ostane maksimalno konstruktivna, koaliciju  "Zajedno" će na sjutrašnjem sastanku predstavljati gospodin Abaz Dizdarević, potpredsjednik Demokratske partije socijalista i kandidat za poslanika, koji će zastupati naše stavove, navedene djelimično i u ovom pismu.

Još jednom Vam zahvaljujem na pozivu i vjerujem da ćemo i ubuduće sarađivati na dobro Crne Gore i njenih građana", naveo je Živković u pismu. 

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Fotri

Tako Zivkovicu kratko jasno i cuvajte se ovih apostola jer im nije svaka druga izrecena lazna nego svaka

Di

Na nivou, kao sto uvijek radi dps. Bravo