15 °

max 25 ° / min 15 °

Četvrtak

16.05.

25° / 15°

Petak

17.05.

22° / 15°

Subota

18.05.

25° / 16°

Nedjelja

19.05.

27° / 16°

Ponedjeljak

20.05.

25° / 18°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Radulović: Opozicija zajedno da protestuje i dogovori kandidata za predsjednika

Politika

Comments 1

Radulović: Opozicija zajedno da protestuje i dogovori kandidata za predsjednika

  • Viber
Demokratski Front je pozvao ostale opozicione partije da se djelovanje opozicije digne na veći nivo, rekao je funkcioner DF-a Brankon Radulović na pres konferenciji povodom 100 dana Vlade.

Opozicija bi trebalo da zajednički organizuje protest kao jedini efikasni metod pritiska prema režimu; treba i da se dogovorimo oko zajedničkog kandidata za predsjednika“, poručio je Radulović.

"DF ponovo poziva opoziciju na jedinstveno demokratsko djelovanje i proteste sve do ispunjenja uslova za prijevremene slobodne izbore na svim nivoima. Čekati da prođu četiri godine samo sa bojkotom je nestanak Crne Gore", smatra on.

Ooručuje da opozicija treba da bojkotuje parlament dok se ne ispune ranije iznijeti uslovi, kao i dok se pravno i političko razrješi pokušaj terorističkih napada na sam dan izbora.

"Ova Vlada višestruko nema legitimitet niti legalitet - nije proistekla iz slobodno izražene volje građana na demokratskim izborima, nastala je izbornim mahinacijama, pritiscima, potpomognuta tkz. državnim udarom, nema većinsku podršku građana, njen predizborni program bio je samo obmana", kazao je Radulović.

Formalni predsjednik Duško Marković, smatraju u DF-u, nema ni minimalnu autonomnost u odlučivanju "već je pravi predsjednik ove Vlade, šef režima, Milo Đukanović."

"Autokratsko vladanje Mila Đukanovića je poprimilo još rigidniji karakter u obliku otvorene diktature, kroz tzv. produženi državni udar, proizvodeći navodne državne neprijatelje, progoneći neistomišljenike, produbljujući već duboku političku krizu sa velikom vjerovatnoćom da to pređe u haos i sukobe. Đukanović poistovjećuje sebe sa državom. Prekraja istoriju i indentitet", poručio je Radulović.

 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Edin

Sami su sebe uveli u klopku,iz koje nema izlaza.Uzalud rublje,instruiranje aktivistkinja da se ne miču s ulice,šamaranje i vrijeđanje kolega poslanika,agresivna,primitivna retorika po medijima.Kraj izvora dva putića,prvi prema Spužu,drugi,u političku nebitnost,ništavilo,gdje počivaju,mnogi bivši a i sadašnji ,,velji'' crnogorci,srbi,itd