19 °

max 24 ° / min 15 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

16° / 10°

Nedjelja

05.05.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dio opozicije nakon sastanka: Nema povratka u Skupštinu, zahtjevi ostaju isti!

Politika

Comments 0

Dio opozicije nakon sastanka: Nema povratka u Skupštinu, zahtjevi ostaju isti!

Autor: Vladana Jovanović

  • Viber

Nakon jučerašnjeg sastanka dijela opozicije, poručuju je da se bojkot parlamenta nastavlja a da broj zahtjeva prema Vladi nije smanjen. Opozicionari pokušavaju da dođu do dogovora i zajedničke platforme koju će upututi premijeru a, kako nam je saopšteno, na dobrom su putu.

Veći dio opozicije juče je za istim stolom okupio kako bi došli do zajedničkog rješenja za, kako kažu, političku krizu u državi.
Poslanik DF-a i portparol Nove Jovan Vučurović demantuje pisanje štampe da je opozicija na sastanku smanjila broj zahtjeva koje upućuje Vladi. Opozicija se, ističe, dogovora.

“Tražimo zajedničke stavove u vezi sa brojnim pitanjima. Važno je da se bojkot nastavlja do ispunjenja opozicionih zahtjeva koje smo zajedno ispostavili nakon izbora 16. oktobra”, rekao je Vučurović za naš portal.

Podsjetimo da opozicija uslovljava povratak u Skupštinu raspisivanjem novih parlamentarnih izbora, najkasnije do 2018. kad će biti predsjednički kao i potpunom istragom pokušaja državnog udara.

Da opozicija ostaje pri zahtjevima, tvrdi i poslanica Demosa Anka Vukićević. „Zahtjevi iz oktobra su ostali nepromijenjeni, tu je saglasnsost opozcije stopostotna“, ističe ona.

Novi sastanak zakazan je za kraj sedmice, najavila je Vukićević. Pokušaće da sastave zajedničku platformu koju će uputiti premijeru. Juče je, dodaje, postignut visok stepen saglasnosti.

„Predlozi gotovo svih opozicionih partija našli su svoje mjesto u toj platformi. Naravno, neke stvari, prije nego se nađu u platformi, moraju biti razmotrene na organima partija“, poručuje Vukićević.

Ostala opozicija nije bila raspoložena za izjave u vezi sa jučerašnjim sastankom. Iz SNP-a nam je samo potvrđeno da je bilo sastanka ali više nisu željeli da govore. Kako nam je rečeno, sastanak je bio zatvorenog tipa a detalji nije trebalo da iscure u javnost.

Sastanku su još prisustvovali predstavnici Demosa a nisu došli SDP-a i URA-e.

Kako nam je nezvanično saopšteno iz te partije iz URE, oni su otvoreni za nove ideje i podržavaju dogovor opozicije ali da, kako su naveli, ne žele da se vrte u krug. Poručuju i da je njihov zahtjev prema vlasti ostao isti i jasan – traže datum novih izbora.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR