14 °

max 14 ° / min 11 °

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

20° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DF pisao Evropskom parlamentu: Nacrt rezolucije o Crnoj Gori pristrasan

Politika

Comments 0

DF pisao Evropskom parlamentu: Nacrt rezolucije o Crnoj Gori pristrasan

  • Viber
Predsjedništvo Demokratskog Fronta uputilo je danas pismo i elaborat o Rezoluciji Evropskog parlamenta o Crnoj Gori predsjedniku EP Antoniju Tajaniju, kao i predsjednicima svih poslaničkih klubova u Evropskom parlamentu. U DF-u smatraju da je nacrt rezolucije o kome će se danas izjasniti Evropski parlament pristrasan, neutemeljen i kontradiktoran.

''U predlogu Rezolucije je, naime, prećutana činjenica oko koje su saglasne sve opozicione partije, da se Crna Gora nalazi u dubokoj političkoj, institucionalnoj, socioekonomskoj i bezbjednosnoj krizi. Kriza je primarno izazvana nelegitimimnim izborima, prije svega usljed brojnih izbornih manipulacija od kojih su samo neke viđene u aferi „Snimak“'', navodi se u pismu i elaboratu DF-a, koji potpisuje funkcioner tog političkog saveza Dragan Bojović. 

Ističe se da je ''kriza radikalno produbljena najnovijom aferom tzv. „pokušaja terorizma“ ili „državnog udara“, a koji se navodno pripremao na dan izbora.
 
''Ova montirana afera, kao i u nekim ranijim izbornim procesima, poslužila je režimu za staljinistički obračun sa političkim neistomišljenicima. Kontrolisano tužilaštvo podiže optužnice bez ikakavih dokaza sa ciljem da se na brutalan, nezakonit i neustavan način obezglavi opozicija, te da se u atmosferi odmazde i straha parališe bilo kakva kritička, antirežimska djelatnost'', smatraju u DF-u.
 
Odbacuju i ocjene o umiješanosti Rusije u dešavanja u Crnoj Gori, o čemu kako tvrde u DF-u, ''nadležni organi nijesu ponudili nijedan valjan dokaz''.
 
U DF-u nacrt rezolucije ocjenjuju pristrasnim , što ih kako kažu i ne čudi, imajući u vidu da je njen autor Čarls Tanok.
 
''Kao dugogodišnji izvjestilac EP za Crnu Goru, gospodin Tanok ni u svojim ranijim Nacrtima rezolucija, ali i zvaničnim izjavama, nije uspijevao da sakrije pristrasnost prema vladajućoj garnituri u Crnoj Gori'', navodi se u pismu.
 
''Na kraju, građani Crne Gore očekuju od EP i institucija EU da pokažu objektivnost, te da svojim posredovanjem pomognu uspostavljanju stvarne, a ne deklarativne demokratije, čime bi se konačno popravilo i poljuljano povjerenje u evropske institucije'', zaključuje se u pismu predsjedništva DF-a upućenom Evropskom parlamentu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR