24 °

max 24 ° / min 15 °

Petak

17.05.

24° / 15°

Subota

18.05.

24° / 16°

Nedjelja

19.05.

26° / 15°

Ponedjeljak

20.05.

27° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 18°

Srijeda

22.05.

23° / 16°

Četvrtak

23.05.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Darmanović: Podrška Amerike nije dovedena u pitanje, sjutra ratifikacija u holandskom Senatu

Politika

Comments 2

Darmanović: Podrška Amerike nije dovedena u pitanje, sjutra ratifikacija u holandskom Senatu

  • Viber
Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović kazao je za Glas Amerike da je optimista kada je posrijedi ratfikacija našeg Protokola o članstvu u NATO u američkom Senatu.
"Nemamo nikakav politički problem u Americi. Danas sam razgovarao sa savjetnicom Majka Pensa i imali smo jedan razgovor i na tu temu. U Vašingtonu je apsolutno jasno šta znači pridruživanje nove članice. Takođe razumijemo da Senat ima veoma zauzetu agendu da nije lako sva pitanja da dođu na dnevni red, pogotovo kad stvar nije uspjela da se riješi u jednoglasnoj proceduri na kojoj je insistirao senator Mekejn, ali mi smo apsolutno uvjereni da onog momenta kada predsjedavajući  senator Mekonel stavi to na glasanje da će ratifikacija protokola dobiti ubjedljivu podršku koja uopšte nije dovedena u pitanje", kazao je ministar. 
 
Darmanović je dodao da mogu postojati izvjesna odgađanja, ali da su sigurni da će stvar u Vašingtonu biti završena prije samita NATO-a. 
 
"Procedura u Španiji je gotovo završena.  Holandija ima specifičnu priceduru. Holandski Senat će sjutra glasati o našoj ratifikaciji i mi uopšte ne sumnjamo u ishod, ali onda počinje da teče jedan ustavni rok u kojem teoretski može da se traži referendum. Mi imamo povjerenja u procedure u svim zemljama tako da ne vidimo da postoji nikakav ozbiljniji problem", kazao je Darmanović. 
 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Nikola

Ne beri brigu imenjace. Bices blagovremeno obavijesten. :*

Nikola

A što bi sa tom podrškom u Senatu SAD-a???