14 °

max 19 ° / min 13 °

Četvrtak

02.05.

19° / 13°

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

18° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

19° / 13°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Darmanović sa Tompson i Marfijem: Podrška politici proširenja neupitna

Politika

Comments 0

Darmanović sa Tompson i Marfijem: Podrška politici proširenja neupitna

  • Viber
Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović se juče na početku radne posjete Sjedinjenim Američkim Državama, susreo sa Andreom Tompson, savjetnicom za nacionalnu bezbjednost potpredsjednika SAD Majka Pensa.
U razgovoru, Tompson je naglasila posvećenost i snažnu podršku Sjedinjenih Država Crnoj Gori i s tim u vezi naglasila uvjerenje da će američki Senat ubrzo ratifikovati Protokol o pristupanju NATO-u.
Ministar Darmanović je zahvalio na partnerskom odnosu Sjedinjenih Država tokom cjelokupnog procesa evroatlantske integracije. Podsjetio je i na dosadašnji proces ratifikacije u ostalim članicama NATO, koja se, kako je ocijenio, odvija u skladu sa planiranom dinamikom.
 
Konstatovano je da Crna Gora predstavlja pozitivan primjer na Zapadnom Balkanu te da će članstvo u Alijansi dodatno doprinijeti regionalnoj bezbjednosti i stabilnosti. Razmijenjena su i mišljenja o situaciji u regionu, uz ocjenu da je neophodan dalji aktivan angažman i kontinuirana pažnja Sjedinjenih Država i EU prema Zapadnom Balkanu.
 
Darmanovic i Marfi zs
 
U prvom u nizu očekivanih susreta sa članovima Senata i Predstavničkog doma američkog Kongresa, ministar Darmanović se susreo sa senatorom Krisom Marfijem.
 
Senator Marfi je upoznao sa planiranim zajedničkim aktivnostima senatora u cilju dovršetka procesa ratifikacije u najskorijem periodu u Senatu SAD i naglasio važnost crnogorskog  članstva u NATO za stabilnost regiona u cjelini.
 
Ministar Darmanović je ponovio važnost neupitne dvopartijske podrške Kongresa politici proširenja NATO, koja će i kroz ratifikaciju Protokola o članstvu Crne Gore biti ponovo potvrdjena.
 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR