22 °

max 22 ° / min 13 °

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

22° / 11°

Nedjelja

12.05.

21° / 13°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 12°

Utorak

14.05.

21° / 13°

Srijeda

15.05.

22° / 13°

Četvrtak

16.05.

21° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Senat u ponedjeljak počinje raspravu o Protokolu, Darmanović sjutra sa Mekmasterom!

Politika

Comments 0

Senat u ponedjeljak počinje raspravu o Protokolu, Darmanović sjutra sa Mekmasterom!

  • Viber
  Američki Senat trebalo bi da u ponedjeljak počne raspravu o crnogorskom Protokolu o članstvu u NATO, saznaje portal Antena M.
Ta infromacija potvrđena nam je iz više izvora. 
 
"Protokol je u ponedjeljak na dnevnom redu, a ministar Srđan Darmanović sjutra bi trebalo da se sastane sa američkim savjetnikom za nacionalnu bezbjednost Herbertom Rejmondom Mekmasterom", rekao je izvor portala Antena M iz Vašingtona.  
 
 senataaaaaa zs
"U ponedjeljak je početak rasprave, ali bi glasanje trebalo vrlo brzo da uslijedi, jer će procedura odugovlačenja biti svedena na maksimum 30 sati...Sve bi trebalo da bude završeno naredne sedmice", vjeruje naš drugi izvor. 
 
Kako navode izvori Glasa Amerike u Senatu ako u ponedjeljak za ograničenje rasprave glasa dvo-trećinska većina senatora, Protokol o članstvu Crne Gore u NATO mogao bi da bude ratifikovan i poslat na potpis predsjedniku SAD, Donaldu Trampu, već krajem naredne sedmice.
 
Prošle sedmice senatori Mekejn, Šahin i Kardin tražili su da rasprava o protokolu u Senatu počne, ali se tome usprotivio senator Rend Pol.
 
U izjavi za Politiko, senator Pol je iskazao rezervu prema daljem proširenju Alijanse, uključujući i Crnu Goru, ali je njegovo mišljenje - trvde zagovornici politike otvorenih vrata Alijanse - gotovo usamljeno.
Senator Mekejn je prilikom prošlonedeljne debate u Senatu rekao kako "najmanje 98 senatora" podržava ratifikaciju protokola o članstvu Crne Gore.
 
Odluka repubklikanca Miča Mekonela da ubrza proceduru uslijedila je nakon što su od Senata to tražili čelni ljudi Stejt Dipertmenta i Pentagona, Reks Tilerson i general Džim Matis.
 
Prije nekoliko dana, podsjetimo, Senat kraljevine Holandije ratifikovao je Protokol. Proces ratifikacije okončan je u 25 država. 
 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR