21 °

max 21 ° / min 9 °

Subota

27.04.

21° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 16°

Četvrtak

02.05.

19° / 13°

Petak

03.05.

18° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bečić: Konkretni rezultati su najbolji odgovor na razne političke performanse i pokušaje skretanja pažnje sa suštine

Izvor: Vlada CG

Politika

Comments 2

Bečić: Konkretni rezultati su najbolji odgovor na razne političke performanse i pokušaje skretanja pažnje sa suštine

Autor: Antena M

  • Viber

- U prvih 100 dana naše Vlade, posebnu pažnju posvetili smo jačanju sektora bezbjednosti, odlučno se suprotstavljajući narko kartelima, mafijaškim strukturama i njihovom prodoru unutar institucija sistema, poručuje potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić. 

"Naše akcije u ovom periodu dokaz su potpune posvećenosti Crne Gore borbi protiv ovih pojava.

Važno je istaći da, uprkos pojedinim političkim performansima koji teže stvaranju pogrešne percepcije stanja u sektoru bezbjednosti, rad velikog broja časnih i profesionalnih službenika doprinosi svakodnevnoj borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Zasluge za odlične rezultate u bezbjednosnom sektoru pripadaju upravo njima, iako se njihov trud često nevidljivo odvija iza buke javne scene", navodi Bečić. 

I onda se, kako kaže, od buke, galame, uvreda i performansa ne čuje suština.

"A suština kaže da smo u proteklih 100 dana imali gotovo svakodnevne akcije, procesuiranja i hapšenja, da nije bilo privilegovanih i zaštićenih, ni kriminalnih grupa, ni kriminalaca, ni lokala, područja, da država vraća svoju snagu i da konačno svi osjećaju strah od države. Da je na primjer, samo Sektor za borbu protiv kriminala podnio oko 1000 krivičnih prijava u protekla tri mjeseca, da je u oblasti opojnih droga podnešeno 54 krivične prijave, zaplijenjeno oko pola tone opojnih droga, da su razbijene mreže krijumčarenja cigareta u Rožajama, uhapšena poznata grupa iz Bara koja se tereti za krijumčarenja i druga krivična djela, da je u drugoj akciji UC zaplijenjeno oko 600.000 paklica cigareta, da je procesuirano na desetine lica iz oblasti korupcije, poreskih utaja, pranja novca, trgovine ljudima, uhapšeno i procesuirano više policijslih službenika, službenika Uprave carina, MUP-a, bivši direktor UP, kao i drugi državni službenici", dodao je Bečić. 

Kako je poručio "suština kaže i da je u proteklih 100 dana u kontinuirano veoma izazovnom bezbjednosnom ambijentu očuvana bezbjednost građana, realizovan novogodišnji doček uz prisustvo na desetine hiljada turista širom CG bez značajnih problema, da je nakon 15 mjeseci ekspresno riješen problem i omogućen početak pripravničkog staža 14. generaciji sa policijske akademije, da je MUP dao veliki doprinos da Crna Gora ne završi na sivoj listi Manivala i mnogo čega drugog što predstavlja konkretne rezultate ostvarene u ambijentu brojnih deficita, opstukcija i izazova". 

"Nastavićemo odlučno i hrabro, na ozbiljan i odgovaran način, jer konkretni rezultati su najbolji odgovor na razne političke performanse i pokušaje skretanja pažnje sa suštine.

Sektor za borbu protiv kriminala, specijalno policijsko odjeljenje i svi drugi djelovi MUP-i i UP u saradnji sa SDT i nadležnim tužilaštvima nastavljaju beskomprimisnu borbu.

Zajedno gradimo snažnu, sigurnu i pravednu Crnu Goru za buduće generacije", zaključio je Bečić. 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

mr

Po jedan Abazović neće faliti, izgleda! Pa samo ono iz Skupštine da raspetlju, eto za ovu godinu dosta! Ali......... malo morgen!

Orlov krš

Kakva sloga u bezbjedonosnom sektoru,ja u klin ti u ploču! Tzv demokrate stalni remetilački faktor,neće sa Zenkom kako bi u izvršnu vlast uveli Front,sad im ne odgovara Milović,Šukoviċ im je potaman i na kraju uobičajene floskule o snažnoj,sigurnoj i pravednoj Crnoj Gori!Tipično za crvene kravate!