Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Picula: Vlada dobro počela, reforme treba primijeniti ne samo izglasati

Politika

Comments 0

Picula: Vlada dobro počela, reforme treba primijeniti ne samo izglasati

Autor: Antena M

  • Viber

Vlada je dobro počela, ali vrijeme će pokazati ima li dovoljno kapaciteta da se nosi sa posljedicama reformi koje treba ne samo izglasati u parlamentu, već i primijeniti, poručio je poslanik Evropskog parlamenta Tonino Picula.

On je, komentarišući 100 dana Vlade, rekao da su naimenovanja u pravosuđu, popis stanovništva, direktno uticali na obnovu procesa pristupanja Evropskoj uniji (EU).

"Vlada, dakle ima ambiciozne planove, dobro je počela, a vrijeme će pokazati ima li dovoljno političkog kapaciteta da se nosi sa posljedicama reformi koje treba ne samo izglasati u parlamentu, već i primijeniti", rekao je Picula za Radio Crne Gore.

Picula je rekao da je dobro što se političke nesuglasice komuniciraju u institucijama, a ne na trgovima i ulicama.

"Ohrabruje i nastojanje da se za otvorena pitanja traži konsenzus sa opozicijom, jer da bi se krenulo sa zatvaranjem pregovaračkih poglavlja sa EU treba najprije zatvoriti poglavlje sukobljavanja i to vrlo žestokih u samoj Crnoj Gori", poručio je Picula, prenosi portal RTCG.

On je rekao da je važno za dalji napredak na evropskom putu nastaviti pregovaranje sa institucijama EU, ali i komunikaciju sa državama članicama Unije.

"To je važno jer će uskoro isteći mandat Evropskoj komisiji i parlamentu i nastaće jedna vrsta prekida do izbora novog parlamenta i komisije", kazao je Picula. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR