16 °

max 23 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

18° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nenezić: Posjeta Varheljija i  Pope Luci Bar pod velom tajne

Politika

Comments 1

Nenezić: Posjeta Varheljija i Pope Luci Bar pod velom tajne

Autor: Antena M

  • Viber

"Nezvanično se prethodnih dana u gradu pod Rumijom moglo čuti da su visoki izaslanici EU posjetili Luku Bar. Potvrdu ovim tvrdnjama dobili smo u saopštenju na sajtu EU praćenu i fotografijom Olivera Varheljija i Oane Kristine Pope iz Starog Bara, u kojem se govori da je razlog posjete visokih zvaničnika EU, u pratnji ministra saobraćaja Filipa Radulovića, razgovor o razvojnim projektima koji se planiraju u ovom državnom preduzeću", saopštio je predsjednik Skupštine opštine Bar, Branislav Nenezić

Posjeta koja bi, ističe on, trebalo da ohrabri sve građane Bara i Crne Gore sa vjerom da se ovom preduzeću predviđa razvoj i napredak kao privrednog subjekta koji je nekada bio privredni oslonac grada Bara.

"Ali, zašto se o ovoj posjeti ne zna ništa? Nijedan od medija nije ni najavio ni prenio informaciji o ovoj posjeti, a čak se ona nije mogla naći ni na zvaničnom sajtu Luke Bar? Šta se to 'valja' pod Volujicom, ostaje pitanje? Da li je razlog posjete u stvari ono što se takođe neznanično 'šuška', izgradnja LNG terminala i prateće termoelektrane, koje je planirano 'Memorandumom o razumijevanju', potpisanom između Vlade CG koju je tada predstavljao premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović i predstavnika američkog Enerflex Energy Systems i Wethington Energy Innovation, u srcu Luke Bar, na samo kilometer od samog centra grada, u zoni koja je DUP-om predviđena za novi kontejnerski terminal? Zašto je izostao 'muštuluk' svim građanima Bara, da će u svom 'dvorištu' dobiti postrojenje protiv kojeg su se građani malenog italijanskog gradića Piombino do posljednjeg borili i izborili?" pita Nenezić.

Za ponedeljak je, kaže, bilo zakazano kontrolno saslušanje četiri ministra u Vladi - Janka Odovića, ministra prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, Vladimira Martinovića, ministra turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Danila Šaranovića, ministra unutrašnjih poslova i Saše Mujovića, ministar rudarstva i energetike na temu „Preispitavanje predloga odluke o opravdanosti implementacija terminala na tečni gas (LNG) terminal u Luci Bar kroz prostorni plan Crne Gore i dobijanje dodatnih informacija po ovom pitanju“ koje je kao poslanik i član Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje zatražio, a koje je zbog poklapanja sa terminom održavanja sjednice Skupštine Crne Gore odloženo do daljnjeg.

"Na pomenutom saslušanju dobićemo odgovore od nadležnih ministara, ali već u utorak 12.marta u 10 časova u Sali SO Bar će se održati Javna rasprava o Nacrtu Prostornog plana Crne Gore i Izvještaju o strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu, na kojoj ćemo dobiti odgovor šta krovni dokument koji treba imeđu ostalog da definiše pravce razvoja naše zemlje predviđa na prostoru Luke Bar, a vezano za izgradnju LNG terminala", ističe Nenezić.

Nada se da će što veći broj građana Bara prisustvovati pomenutoj Javnoj raspravi i uzeti učešće u njoj.

"Naše je pravo da znamo da li će se i dalje moći govoriti da je „U Baru privilegija življeti“ ili ćemo brzo nakon potencijalne izgradnje LNG terminala i termoelektrane u njegovoj blizini postati crna ekološka tačka na moru . A na pitanje o pomenutoj posjeti red bi bio da odgovori neko od „uključenih“ strana, u prvom redu menadzment Luke Bar.", zaključuje Nenezić.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Di

Da gradjani Bara i CG moraju biti srećni da su živi sa ovakvim političarima. Para za otplatu kredita nema, oni će otplatiti kredit i postati većinski vlasnici. E to je Dritanovo i ostalih četnika, vodjenje CG. I budite srećni. Zato se ništa ne zna o posjeti. Tako se unapredjuje ekološka država.