22 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

16° / 10°

Nedjelja

05.05.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Prijedlog zakona o elektronskim komunikacijama uskoro pred Vladom

Politika

Comments 0

Prijedlog zakona o elektronskim komunikacijama uskoro pred Vladom

Autor: Antena M

  • Viber

Tekst Prijedloga Zakona o elektronskim komunikacijama uskoro će se naći pred Vladom, a predložena rješenja imaju za cilj podsticanje tržišta i zaštitu bezbjednosti korisnika po najvišim evropskim standardima, navodi se u saopštenju Ministarstva ekonomskog razvoja.

Nakon inkluzivne javne rasprave tokom koje je pristigao značajan broj korisnih komentara i sugestija, Radni tim kojim koordinira Ministarstvo ekonomskog razvoja pripremio je unaprijeđeni tekst Prijedloga zakona o elektronskim komunikacijama.

Prijedlog koji je nakon višegodišnjih najava, zahvaljući posvećenom radu novog tima, završen za svega tri mjeseca, pripremljen je u skladu s najboljom evropskom praksom. Nakon međuresorskih usaglašavanja

Prijedlog će biti upućen na mišljenje Evropskoj komisiji, a nakon toga Vladi na utvrđivanje.

Namjera Ministarstva je da, stvaranjem adekvatnog zakonodavnog okvira, da dodatni impuls razvoju tržišta u sektoru elektronskih komunikacija.

U kontekstu potrebe snaženja otpornosti javnih elektronskih komunikacionih mreža i usluga, predlog Zakona predviđa mehanizme za jačanje bezbjednosti sa aspekta kritične infrastrukure i zaštite prava korisnika.

Detaljan Izvještaj sa javne rasprave biće objavljen do 15.marta 2024.godine, na internet stranici Ministarstva ekonomskog razvoja, zaključuje se u saopštenju Ministarstva ekonomskog razvoja.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR