26 °

max 26 ° / min 15 °

Subota

18.05.

26° / 15°

Nedjelja

19.05.

26° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 14°

Četvrtak

23.05.

23° / 13°

Petak

24.05.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Knežević: Milovića treba smijeniti, kroz naimenovanje novog ministra obaviti i rekonstrukciju

Izvor: Dragan Tomašević foto/Antena M

Politika

Comments 6

Knežević: Milovića treba smijeniti, kroz naimenovanje novog ministra obaviti i rekonstrukciju

Autor: Antena M

  • Viber

Mislim da će se Zoran Brđanin opet vratiti na mjesto direktora policije, upravo zbog postupka na Vladi koji je sproveden suprotno Zakonu o unutrašnjim poslovima, ocijenio je poslanik i lider Demokratske narodne partije Milan Knežević.

Današnji izbor Predraga Burića za generalnog inspektora Agencije za nacionalnu bezbjednost mu, kaže, govori da je izvjesno da će Artan Kurti (bivši generalni inspektor ANB) ići stazama Brđanina kad je u pitanju povratak na funkciju.

"Izbor Burića, uz nepotpuno poštovanje Zakona o Agenciji za nacionalnu bezbjednost, govori da tu postoje određene nedostatnosti i da je vrlo izvjesno da će Artan Kurti ići stazama Brđanina kad je u pitanju povratak na funkciju", poručio je Knežević gostujući u emisiji Načisto na Televiziji Vijesti.

On smatra da sami postupak izbora v.d. direktora policije pokazuje da nije u pitanju rat za profesionalca - već za prevlast u bezbjednosnom sektoru.

Knežević je ponovio da će odluka o naimenovanju Aleksandra Radovića pasti na bilo kojem sudu.

Poručio je da bi Specijalno državno tužilaštvo trebalo da se odredi prema onome što su šef SPO Predrag Šuković i ministar pravde Andrej Milović saopštili jedan za drugog.

"SDT je pozvano da istraži sve što su Šuković i Milović rekli jedan za drugog na sjednici Odbora za bezbjednost i to treba da rezultira epilogom koji neće samo podrazumijevati smjene", kaže Knežević.

Knežević je rekao da je Milović trebalo da podnese ostavku na mjesto ministra pravde, ako nema povjerenje stranke koja ga je izabrala.

"Ako već sam neće da podnese ostavku, mislim da je Spajić trebalo da inicira njegovu smjenu", kazao je Knežević, prenosi portal Vijesti. 

Knežević smatra da postoji ozbiljna nestabilnost u Vladi.

"Podržavamo u ovom trenutku jednu konfuznu i suprotstavljenu Vladu između ministara. Apelujem da dođe do nekog dogovora, pronalaženja zajedničkog imenitelja. Pitanje je da li sam lično zainteresovan da budem dio Vlade koja je stalno u sukobima i rivalitetu".

Smatra da bi Milovića trebalo smijeniti u narednih mjesec ili mjesec i po, naimenovati novog ministra pravde i kroz njegovo naimenovanje obaviti i rekonstrukciju izvršne vlasti.

Knežević navodi da priču o rekonstrukciji nije "potegla" koalicija "Za budućnost Crne Gore", već premijer Spajić.

Knežević kaže da bi zbog stabilnosti trebalo što prije da dođe do rekonstrukcije Vlade.

Rekao je da poštuje činjenicu da je Crna Gora članica NATO-a i da neće to preispitivati kad budu u Vladi. Ističe da to ne bi preispitivali ni kad bi sami formirali izvršnu vlast.

Knežević je poručio da će DNP otkazati podršku Vladi, ako bude donijeta odluka da crnogorski vojnici idu u Ukrajinu.

Lider DNP-a je ponovio da ne želi Bošnjačku stranku u Vladi, iako se za to zalagao ranije, nakon što su glasali za smjenu Andrije Mandića sa funkcije predsjednika Skupštine.

Knežević je rekao da želi da DNP bude u Vladi, ali ne po svaku cijenu.

Rekao je da je Miloš Radinović, kojeg su predložili za ambasadora u Rusiji, najbolje rješenje za tu poziciju.

Kaže da Radinović ima i rusko državljanstvo kojega se htio odreći i da je to rekao u razgovoru sa predsjednikom države Jakovom Milatovićem i ministrom vanjskih poslova Filipom Ivanovićem.

"Rođen je u Crnoj Gori, ima biznis u Rusiji... Predložio sam čovjeka koji bi doprinio odnosima dvije države", rekao je Knežević, pojasnivši da Radinović nije član njegove partije.

"Sama činjenica da je spreman da podnese otpust iz ruskog državljanstva i iz biznisa govori o tome koliko mu znači ta pozicija ambasadora", kazao je lider DNP-a. 

Knežević tvrdi da, prema njegovim informacijama, predsjednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić sljedeće sedmice treba da bude izabran za sudiju Apelacionog suda.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Orlov krš

Samo ti reci ,želja će ti biti ispunjena! Ti si više da u nekoj zabiti zabavljaš publiku svojim primitivnim doskočicama,a ne da budeš neki faktor u Vladi! Pridaješ sebi veći značaj nego što ga imaš Kneževiću! Izađi samostalno na izbore pa da vidimo tu snagu!

jovan

Ne ulazeći u suštinu, moram da zaključim: Kad Milović tebe ne odgovara, mora da je dobar za državu.

Bajo

Ovo sa vracanjem druavljanstva je zaista - bolesno ! Neka mi neko kaze sta drugo nego - bolesno. Ma posaljite makar Dragana Koprivicu . Svirace Kaljinku na harmonici. Zavrsio je ruski jezik , mada ne zna da ga dobro govori. Ali ce se usavrsavati na Krimu i Donjecku .