24 °

max 25 ° / min 15 °

Subota

18.05.

25° / 15°

Nedjelja

19.05.

26° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 14°

Četvrtak

23.05.

23° / 13°

Petak

24.05.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
GI 21. maj: Crna Gora osuđena na gnjili populizam, obmane i laž

Politika

Comments 0

GI 21. maj: Crna Gora osuđena na gnjili populizam, obmane i laž

Autor: Antena M

  • Viber

Crnogorsku državu i društvo treba korjenito mijenjati. Stari režim je od države napravio koruptivno leglo, politiku pretvorio u bankovne račune a institucije je koristio za obračun sa svima koji su željeli pravednu, poštenu i odgovornu vlast, saopšteno je iz Građanske inicijative 21. maj.

“Partije bivšeg režima na čelu sa DPS-om su najzaslužnije što su obrazovanje, kultura, zdravstvo i amaterski sport bile na repu unutrašnje politike. Baš kao što su onemogućili da se crnogorska javnost suoči sa odgovornošću Crne Gore za raspad Jugoslavije i ponižavajuće služenje zločinačkoj velikosrpskoj politici. Ili, što su otvorili vrata nacionalističkoj SPC i malignim beogradskim medijima da primitivizuju i zaglupljuju crnogorsko društvo”, kažu u GI 21. maj.

Ističu da bi danas taj isti DPS i i svi ti isti sateliti, nakon tri godine trivijalne politike i lažnog patriotizma, da sebe predstave kao “proevropsku i državotvornu” opoziciju.

“Pritom su opstali samo zahvaljujući činjenici što su partije novog režima drugorazredne beogradske marionete i prazni skup nekvalifikovanih i zalutalih politikanata. Zato je danas Crna Gora stiješnjena između politike starog i novog režima i do daljnjeg osuđena na gnjili populizam, obmane i laž. To je i razlog što se nestranačka javnost, društvene grupe i civilne inicijative moraju založiti za obnovu posrnule države i reanimaciju društva i marginalizaciju političkog duha koji je oblikovao stari i novi režim. Jer, nema ko drugi”, zaključuju u GI 21. maj.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR