17 °

max 19 ° / min 14 °

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

19° / 13°

Srijeda

08.05.

18° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Borovinić Bojović: Svako odgađanje sjednica ide na štetu građana Podgorice

Izvor: RTCG

Politika

Comments 2

Borovinić Bojović: Svako odgađanje sjednica ide na štetu građana Podgorice

Izvor: RTCG

Autor: Antena M

  • Viber

Dolazak na sjednicu je pitanje odgovornosti odbornika i svako odgađanje direktno ide na štetu građana Podgorice, saopštila je Jelena Borovinić Bojović, predsjednica Skupštine Glavnog grada Televiziji Crne Gore.

Poručila je i da nikome u parlamentarnoj većini ne pada na pamet da dogovore pravi sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) i time ugrožava vlast u Glavnom gradu.

"Skupštine trebaju da se održavaju redovno i da se odluke redovno izglasavaju kako bi se obezbijedila funkcionalnost ne samo Skupštine, već i grada u cjelini", kazala je Borovinić Bojović, ne želeći da komentariše prekompozicije u Pokretu "Evropa sad".

Istakla je da postoji legitimno pravo da dođe do nesuglasica, ali smatra da treba da se rješavaju isključivo dijalogom van i u Skupštini.

"Da li će danas biti kvoruma, ne mogu sa sigurnošću da kažem, ali organizovaću kolegijum, odnosno sastanak sa šefovima partija. Poštujem demokratski milje i svaka moja odluka biće dogovorena na kolegijumu", rekla je ona.

Na pitanje da li može doći do kršenja sporazuma u glavnom gradu, predsjednica parlamenta Podgorice istakla je da do toga može doći jedino ako neko odluči da sa DPS-om ruši vlast.

"Ostavljam prostor da obje strane imaju svoju percepciju. Jedino što je važno i u interesu građana je redovno održavanje sjednica skupštine", dodala je ona i istakla da su na dnevnom redu današnje sjednice, između ostalog, i odluka koje se odnosi na Proljećni pazar, imenovanja u preduzećima, određivanje lokacije za izgradnju gradskih stanova, sajmišta, odluka o finansiranju sportskih klubova...

Još jednom je naglasila da bi bilo ko bi suprotno djelovao od izbornih obećanja, bio prepoznat kao neko ko doprinosi krizi.

"Vanredne izbore pominje DPS i ne zato što su spremni već da dokažu nestabilnost trenutne parlamentarne većine. Nikome u parlamentarnoj većini ne pada na pamet da dogovore pravi sa DPS-om i time uzdrma parlamentarnu većinu, odnosno vlast u Podgorici", naglasila je Borovinić Bojović.

Komentarišući aktuelno razgraničenje opština, predsjednica SO Podgorica je kazala da je važno da sve opštine funkcionišu na sistemski najbrži i najbolji način.

"Razgraničenje da je jednostavan posao, bio bi davno završen. Svi timovi su ozbiljno pristupili ovoj priči i vjerujem da ćemo ubrzo moći da kažemo više", poručila je Borovinić Bojović.

Podsjetimo, pet bivših odbornika PES-a nije se pojavilo na posljednjoj sjednici Skupštine Glavnog grada koja je, nakon što nije bilo kvoruma, odgođena za danas.

Poseban klub odbornika ranije je saopštio da što se njih tiče nema krize vlasti u Podgorici, poručujući da će biti konstruktivni dio skupštinske većine.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Ide vuk

Predajte vlast onima koji znaju da vode Podgoricu. Tio bi bilo u interesu građana.

Ljiljana

Sve cega se dotakla u politici - svela je na nista. Kad neko ne zna gdje mu je mjesto.