26 °

max 26 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

26° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

16° / 9°

Nedjelja

05.05.

18° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Savić: Potreban jedinstven glas, SE ne zanima koalicioni sporazum

Politika

Comments 0

Savić: Potreban jedinstven glas, SE ne zanima koalicioni sporazum

Izvor: TVE

Autor: Antena M

  • Viber

Sastanak predstavnika parlamentarne većine, posvećen rekonstrukciji Vlade, nesuglasica među činiocima vlasti, biće održan krajem sedmice, saznaje Televizija E. Na sastanku će se raspravaljti i o tome kako će se Crna Gora izjasniti o prijemu Kosova u Savjet Evrope, za šta još nema konsenzusa unutar vlasti. To će biti drugi sastanak nakon što su se u ponedjeljak neformalno sastali predsjednik Vlade i Pokreta Evropa sad Milojko Spajić, predsjednik Skupštine i Nove srpske demokratije Andrija Mandić, ministar i predsjednik Albanskog foruma Nik Đeljošaj, predstavnici Demokrata Boris Bogdanović i Aleksa Bečić. Sastanku nije prisustvovao predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević, jer je bio u Beogradu.

Politikolog i saradnik na Fakultetu političkih nauka, Marko Savić, kaže da ni Crna Gora, ni njeni predstavnici, pred Savjetom Evrope ne mogu da mašu nikakvim koalicionim sporazumom, već da zastupaju zajedničke vrijednosti. Savić je gostujući u 24 sata Televizije E ocijenio da Crna Gora treba da pošalje unison glas.

“Jesmo li držva koja je priznala nezavisnost Kosova ili nijesmo? Da li mi postupamo na svim mogućim platformama na evropskoj, međunarodnoj i svjetskoj sceni kao država koja je zvanično priznala Kosovo, ili to ne radimo? Dakle, ovo nije pitanje koalicijalne podjele, niti podjele političkog plijena među partijama,” ističe Savić.

Smatra da je, kako kaže, kratkovidost nosilaca vlasti učinila da Crna Gora ima situaciju u kojoj se navodno sve može riješiti ako se ekonomskim proračunom, formulom, pokušajem hiruškog rezanja političke moći raspodijele resori, a da nikakvi drugi problemi ne isplivaju.

“Pa, mogu. Jer, zapravo treba da šaljemo unisono glas prema vani. Ljude koji nas slušaju i pred kojima treba da govorimo sjutra, ne zanima kakav je koalicioni sporazum u Crnoj Gori. Ne može samo puka podjela političkog plijena među partijama, biti vezivno tkivo, dovoljno za stabilnost jedne Vlade. Moraju postojati zajedničke vrijednosti koje vežu tu kolaiciju. Ni kod Demokrata, ni kod PES-a se ne prepoznaju vrijednosna utemeljenja, što nije slučaj kod konsitituenata nekadašnjeg DF-a. Njihova ideologija se prepoznaje,” zaključio je Savić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR