21 °

max 21 ° / min 9 °

Subota

27.04.

21° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 16°

Četvrtak

02.05.

19° / 13°

Petak

03.05.

18° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Maslenikov proziva partnere Spajićeve vlade

Politika

Tag Gallery
Comments 5

Maslenikov proziva partnere Spajićeve vlade

Autor: Antena M

  • Viber

Priredio: V.J.

Sajt ambasade Ruske Federacije u Crnoj Gori, dakle zvaničan organ Kremlja, publikuje činjenice o antiameričkim i anti-NATO govoru ambasadora Vladislava Maslenikova.

Prozivajući SAD i NATO koji su prema obostrano deklarisanim stavovima strateški partneri Vlade Milojka Spajića Maslenikov je 24. marta kod Tivta u govoru reciklirao stereotipe u kojima se invertuju posljedice i uzroci ratne propagande iz 1990-ih optuženog pred ICTY za ratne zločine Slobodana Miloševića i bratstva mu presuđenih ranih kriminalaca (odgovornih za desetine hiljada ubijenih i milione prognanih). 

„Danas poručuju i crnogorskim i srpskim političarima: zaboravite, to je bilo davno. Kao i vi, mi u Rusiji neemo zaboraviti žrtve NATO bombardovanja, uključujui i Crnu Goru, i u Danilovgradu i u Murinu”, kazao je Maslenikov.

Prema sajtu, „ambasador Rusije u Crnoj Gori V.V. Maslenikov odao je počast śeanju na jugoslovenska vojna lica koja su poginula na dužnosti u AP Kosovo i Metohija, tokom memorijalne manifestacije (Opština Tivat) posveene početku nezakonite agresije NATO-a na Saveznu Republika Jugoslavija 24.03.1999”.

Rus je bio s čelnikom SO Tivat Željkom Komnenovićem i grupom osoba od kojih su neki u vojnim srpskim uniformama, uključujući i sveštenika iz ogranka Crkve Srbije Maijila Backovića. 

Pop je na uniformi nosio i znak ruskih vazdušno-desantnih snaga koje više od dvije godine učestvuje u Putinovoj krvavoj agresiji na Ukrajinu.

Sajt ruske ambasade objavljuje foto Backovića, Maslenikova i ostalih, kraj zastave ruskog trikolora s natpisom: 

„Moli se Bogu i drži se Rusije”. 

Natpis je manipulativan, izvučen iz konteksta od prije skoro dva vijeka, jer potiče iz 1830. tj. testamenta vladike Petra I Petrovića-Njegoša, poglavara autokefalne Mitropolije — kada je Rusija bila saveznik, a ne neprijatelj i Crnogoraca i Crne Gore i tradicije naše autokefalne Crkve.

U to vrijeme trikolor i nije bio ruska zastava. 

Vladika Petar Prvi nije samo 1784. odbijen od Rusa da ga hirotonišu, a godinu kasnije u Rusiji i hapšen i proćeran iz te zemlje. Nego je od cara i sinoda, takođe teško opet klevetan, na primjer 1803-1804. optužen u pokušaju da ga uhapse i privedu u Rusiju da mu tamo presude; a car mu je 1814. ultimativno naredio da evakuiše oslobođenu i sa maticom Crnom Gorom ujedinjenu Boku Kotorsku i preda je okupaciji Austrijske carevine!… 

Diplomatsko predstavništvo Ruske Federacija u Crnoj Gori koje Maslenikov personifikuje, ukoliko se uzme u obzir kontingent u prethodnom periodu od strane crnogorske vlade proćeranih službenika leglo je špijunskih aktivnosti. 

Broj iz Crne Gore proćeranih ruskih špijuna je srazmjerno vjerovatno najveći u zemljama članicama NTO-a. 

Ipak, kroz asistiranje i scenografiju ogranka Crkve Srbije, a uz funkcionere iz nekih stranaka zastupljenih u crnogorskoj vladi, Maslenikov, bez izuzetka, učestvuje u manifestacijama sličnim onoj prije par dana kod Tivta. 

Malsenikov je ljetos, 17. jula, nazočio u Nikšiću i svetosavskom obredu za vođu četničkih koljača Dragoljubu-Draži Mihailoviću.

Komentarišući nedavno za list „Известия” pridruživanje Crne Gore Evropskoj uniji, za koju je prema anketama opredijeljeno najmanje 4/5 crnogorskih građana — Maslenikov je zaprijetio:

„Širenje EU na Balkan znači uvlačenje zemalja regiona u konfrontaciju s Rusijom”.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Sve vi cvjetalo

Ovome tuznom skupu, dati 24 sata da se teleportuje za majcicu, e presvisnu bez njih.

Di

Uskratiti im povjerenje i protjerati ih iz države. Tako je i Slovenija napravila sa ruskim ambasadorem, zbog istih stvari su se mu zahvalili na saradnji i zamolili da u roku od 7 dana napusti državu. Tačka. Nema više priče.