22 °

max 22 ° / min 9 °

Subota

27.04.

22° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 16°

Četvrtak

02.05.

19° / 13°

Petak

03.05.

18° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milatović: Odnose sa Grčkom će dodatno ojačati članstvo Crne Gore u EU 2028. godine

Izvor: Kabinet Predsjednika CG

Politika

Comments 0

Milatović: Odnose sa Grčkom će dodatno ojačati članstvo Crne Gore u EU 2028. godine

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović prisustvovao je večeras svečanom prijemu povodom Dana nezavisnosti Grčke. 

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, u obraćanju prisutnima, Milatović je podsjetio na bogate istorijske stranice crnogorsko-grčkog prijateljstva koje su, kako je kazao, obilježene likom i djelom Vasa Brajovića, jedne od najznačajnijih istorijskih ličnosti koja spaja naše dvije zemlje. 

Naglasio je da danas odnose Crne Gore i Grčke karakteriše snažno savezništvo u okviru NATO-a, izrazivši uvjerenje da će sveukupni odnosi dvije zemlje biti dodatno ojačani kada i Crna Gora postane članica Evropske unije 2028. godine.

Milatović je Grčkoj zahvalio na podršci evropskom putu naše zemlje, kao i na važnom doprinosu stabilnosti regiona Zapadnog Balkana, kako kroz političku podršku, tako i kroz učešće u platformama koje imaju za cilj ubrzanje našeg integracionog procesa.

"Na kraju, on je poručio da će tokom svog mandata uložiti dodatan napor da doprinese jačanju bilateralne ekonomske saradnje, kao i da podstakne grčke investitore da ulažu u Crnu Goru.  Tome će značajno doprinijeti i učešće predsjednika Crne Gore na 9. Delfi ekonomskom forumu, koji će zvanično otvoriti 10. aprila, zajedno sa grčkim i slovenačkim kolegama", navodi se u saopštenju, uz podsjećanje da je ranije danas, predsjednik Milatović sa grčkim ambasadorom u Crnoj Gori Panajotisom Partsosom položio vijenac na spomenik znamenitom grčkom nacionalnom junaku crnogorskog porijekla Vasu Brajoviću.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR