19 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

16° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Uprkos negodovanjima Slavica Ilinčić na čelu narodne biblioteke "Radosav Ljumović"

Izvor: Screenshot

Politika

Tag Video
Comments 1

Uprkos negodovanjima Slavica Ilinčić na čelu narodne biblioteke "Radosav Ljumović"

Izvor: Antena M/Analitika

Autor: Antena M

  • Viber

Završena je sjednica Skupštine Glavnog grada koja je, podsjećamo, juče prekinuta zbog nedostatka kvoruma.

Odbornici Skupštine Glavnog grada izglasali su Slavicu Ilinčić za direktoricu narodne biblioteke "Radosav Ljumović". 

Tok sjednice:

Vladan Arsović iz DPS-a kazao je da mu je nejasno "šta je direktorica Slavica Ilinčić biblioteke uradila kao v.d. za nekih šest mjeseci".

"Nejasno mi je što niko od vas nema riječi hvale za tu osobu... Pitam vas da li iko od vas osjeća odgovornost kada vidi epilog svega toga. Ilinčić je nezakonito postavljena za v.d. direktoricu biblioteke 'Radosav Ljumović'", rekao Arsović.

"Njenih šest mjeseci su prepoznati po govoru mržnje. Podnijete su inicijative da se ona razriješi sa te funkcije zbog govora mržnje prema poslanici Aleksandri Vuković Kuč i LGBT zajednici. Odgovor smo dobili danas, da se gospođi Ilinčić daje šansa da bude direktor. Smatram to sramotim", kazao je Arsović.

Arsović je kazao da saradnik Ilinčić radi na ugovor o djelu za 1.000 eura, a nema diplomu. Pitao je zašto je "Ilinčić potrošila cijeli budžet" na ljude koji su "mahom kolumnisti in4s i koji pljuju po Crnogorcima". 

Odbornik koalicije "Za budućnost Podgorice" Mitar Šušić rekao je da upravo njen rad za vrijeme v. mandata govori o dobrim rezultatima.

"Sad što tu nisu samo kolumnisti Analitike i Antene M ima i kolumnista i drugih portala i izlazi svima u susret i svaki kvalitetan sadržaj bez obzira na ideološku obojenost dobija prostor u biblioteci", rekao je Šušić. 

Odbornik Prave Crne Gore Stefan Vešović kazao je da prijave protiv Ilinčić za govor mržnje ne znače ništa, te da ne želi da sluša rekla-kazala priče.

“Svako od nas može da podnese prijavu za govor mržnje, da se ta prijava izviđa i odbije… To nije dokaz o bilo čemu. Ja mogu da podnesem prijavu protiv vas za govor mržnje i da o tome pričam. Insinuacije koje ovdje dajete ništa ne znače. Kada inspekcija utvrdi to što pričate, onda možemo da diskutujemo o tome”, istakao je Vešović.

Šef kluba odbornika SD-LP Miloš Mašković naveo je da su ovih dana u biblioteci "Radosav Ljumović" oživljava ideologija 90tih godina, kroz razna gostovanja.

"Ilinčić je očigledno najbolji kadar nove vlasti, nakon svih primjedbi opozicije za njeno razrješenje niko nije našao za shodno da je razriješi sa funkcije", kazao je Mašković.

Žaklina Oštir (DPS) održala je minut ćutanja zbog naimenovanja neadekvatnih ljudi, ali i za nevine žrtve zločina koji se, kako je istakla, negiraju u NB "Radosav Ljumović".

"Ja ne mogu danas da glasam za osobu koja daje govornicu ljudima koji za opsadu Sarajeva kažu da je izmišljena. Da, četiri godine izmišljanja, 1.601 dijete ubijeno i koliko još nevinih žrtava, civila raznih nacija i vjera", poručila je ona.

Šušić je zamjerio Oštir na tome što je kazala da su pojedine osobe koje su predložene "društveno neprihvatljive" i "sramota za Podgoricu".

"I to samo zato što daju govornicu nekome ko se vama ne sviđa, ko ima različite stavove od vas", kazao je on.

Popović: Ovo što je Oštir uradila je glumački performans

Zdenka Popović (Demokrate) kazala je kako je Oštir izjednačila Skupštinu sa pozorištem.

"Ovo što je uradila je glumački performans", dodala je ona. 

Data je pauza od pola sata. 

Nakon pauze predsjednica Skupštine Jelena Borovinić Bojović pozvala je odbornike da održe minut ćutanja za sve žrtve rata u svijetu.

Odbornici Skupštine Glavnog grada izglasali su Slavicu Ilinčić za direktoricu narodne biblioteke "Radosav Ljumović". 

Olga Rovčanin naimenovana je na čelo ustanove Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju. 

Aleksandar Vučković je sada na čelu Sportskih objekata. Razriješen je odbor direktora "Vodovod i kanalizacija". 

Lenka Bulatović naimenovana je za članicu Savjeta Muzeji i galerije. 

Ida Kolinović naimenovana je za Savjet za pitanja lica sa invaliditetom Skupštine Podgorice. 

Sjednicu možete pogledati na linku ispod:

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Orlov krš

Što se može očekivati od velikosrpske,anticrnogorske,pročetničke družine nego da postavlja ovakve kadrove kao što je Ilinčiċ,mrziteljka svega crnogorskog,antifašističkog,građanskog!Ne mogu se kolumnisti Analitike i Antene M stavljati u isti koš sa kolumnistima pljuvačkog portala In4s!