16 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

18° / 9°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nikčević izabran za predsjednika SO Nikšić

Politika

Comments 0

Nikčević izabran za predsjednika SO Nikšić

  • Viber
Funkcioner Demokratske partije socijalista Radivoje Nikčević izabran je za predsjednika Skupštine opštine Nikšić.

Nikčević će tu funkciju obavljati u narednom četvorogodišnjem periodu.

On je izabran na današnjoj konstitutivnoj sjednici Skupštine, koju čini 37 odbornika DPS-a i četiri Socijaldemokrata.

Na konstitutivnoj sjednici, koja je počela intoniranjem državne himne, predočen je izvještaj Opštinske izborne komisije o rezultatima glasanja na lokalnim izborima održanim 12. marta i verifikovani mandati odbornicima.

Nikčević je, shodno zakonu, položio svečanu zakletvu, nakon koje je obećao da će dati i lični doprinos da Skupština radi u interesu ne samo onih koji su im dali glas da ih predstavljaju, već i svih građana.

„Uloga građana ne smije biti samo obaveza da učestvuju na izborima i glasaju, već im se mora pružiti prilika da učestvuju u kreiranju i donošenju odluka. Naša obaveza je da stvaramo uslove za demokratski dijalog, sučeljavanja različitih mišljenja, kreiranja ideja kako bi se stvorio bolji kvalitet života svih građana“, rekao je Nikčević, prenosi Mina.

On je ocijenio da njhov rad mora biti javan, kako bi se stvorili suštinski preduslovi da građani mogu vršiti efikasnu kontrolu i nadzor, što će doprinijeti kvalitetu rada lokalne samouprave.

„Dobili smo podršku građana da sprovedemo program koji znači ubrazani razvoj našeg grada, za još bolje i kvalitetnije usluge svih javnih preduzeća i ustanova, za stvaranje uslova za još veće učešće domaćih i stranih investitora“, rekao je Nikčević.

Prema njegovim riječima, prioritetni zadatak vlasti u Nikšiću je zapošljavanje građana, zbog čega će i Skupština opštine dati doprinos u realizaciji započetih i novih projekata, vodeći se sloganom DPS-a „Domaćinski, za naš Nikšić“.

Nikčević je narednu sjednicu Skupštine zakazao za 3 .april, kada treba da bude potvrđena funkcija dosadašnjem predsjedniku Opštine Veselinu Grboviću, koji je i bio nosilac liste DPS-a na izborima održanim 12.marta u Nikšiću.

Nakon konstitutivne sjednice Skupštine, Nikčević je novinarima kazao da je završena priča o zahtjevu opozicije za ponavljanje izbora u Nikšiću.

„Sami su sebi napravili problem, jer nijesu dali građanima šansu da se izjasne, da biraju koga oni žele. Dosta se spekuliše da je bilo puno nevažećih listića i da je to rezultata pritisaka vlasti. To je revolt građana i njihova poruka da im se da šansa da biraju koga hoće“, rekao je Nikčević.

On je kazao da su građani nevažeim listićima poručili da opozicija ne može u njihovo ime odlučivati da li će i kada učestvovati na izborima.

„I Budva, i Kotor, i ovih dana priprema za izbore u Herceg Novom govori da je svaki njihov adut kada su u pitanju izbori u Nikšiću propao. Oni se danas bave performansima i bojim se da se sada pretvaraju od političkih stranaka u grupu građana koje će da djeluju u naredne četiri godine“, rekao je Nikčević, odgovarajući na pitanje postoji li mogućnost za povaljanje izbora u Nikšiću.

On je kazao da mu je žao što će opozicija biti isključena iz političkog života i što u Nikšiću neće moći direktno kontrolisati vlast, jer bi onima koji upravljaju gradom tako pomogli da još kvalitetnije rade.

Na poslednjim izborima u Nikšiću, koje je bojkotovala opozicija, DPS je sa 21.104 glasa osvojila 37 od ukupno 41odborničkog mjesta u Skupštini opštine Nikšić.

Prema ostvarenom izbornom rezultatu od 2.324 glasa, Socijaldemokratama su pripala četiri odbornička mandata.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR