11 °

max 19 ° / min 11 °

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

24° / 14°

Četvrtak

09.05.

23° / 15°

Petak

10.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mandić: Snažno se zalažem za prekidanje negativnog odnosa prema Srbiji

Politika

Comments 2

Mandić: Snažno se zalažem za prekidanje negativnog odnosa prema Srbiji

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić sastao se danas u Palma de Majorci – Španija, tokom Konferencije predsjednika parlamenata zemalja članica EU, sa Volfgangom Sobotkom, predsjednikom Nacionalnog vijeća Austrije.

“Mandić saopštio da su odnosi Crne Gore i Austrije tradicionalno dobri i da nas veže velika zajednička istorija”, saopšđteno je iz Skupštine.

Mandić je Sobotku upoznao sa dostignućima Skupštine Crne Gore, apostrofirajući da su izbori na ključnim pozicijama u pravosuđu temelj nove borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

On je istakao da je ta borba u punom zamahu, te da smo postigli značajne rezultate na našem evropskom putu i da ne sumnja da će naša zemlja u junu dobiti pozitivan IBAR.

Mandić je zaključio da je po našoj procjeni atmosfera u EU, ali i samoj Crnoj Gori kada je u pitanju proces proširenja nikada bolja, te apostrofirao da:

„Članstvo Crne Gore ne može ništa da poremeti kada je u pitanju EU, već samo da bude dobar putokaz za ostale zemlje Zapadnog Balkana.“

Predsjednik Nacionalnog vijeća Austrije se saglasio da Crna Gora i Austrija imaju izuzetno bliske odnose, posebno između naša dva parlamenta.

Sobotka se saglasio sa predsjednikom Mandićem da Crna Gora može biti snažan putokaz svim zemljama Zapadnog Balkana i u tom kontekstu ponovio punu podršku Austrije na evropskom putu naše zemlje.

“Na pitanje predsjednika Sobotke o odnosima Crne Gore sa susjedima, posebno naglašavajući Srbiju, predsjednik Mandić je saopštio da parlamentarnu većinu u CG čine predstavnici svih naroda koji žive u našoj zemlji, odnosno da se u parlamentarnoj većini nalaze i predstavnici srpskog i albanskog naroda, dok je koalicionim ugovorom definisano da se u vođenju politike svi uzdržavaju od pitanja koja ih dijele. Mandić je dodao da je samim tim za očekivati da naša Vlada treba da vodi politiku dobrosusjedskih odnosa i ne podržava jednu stranu na štetu druge”, navodi se u saopštenju.

Mandić je,kako se dodaje, ponovio stav koji je saopštio i ostalim učesnicima Konferencije sa kojima se sreo – da se lično zalaže za prekidanje jedne negativne prakse koja postoji od vremena osamostaljivanja CG – tj. Da su sve prethodne Vlade na međunarodnim adresama uvijek glasale protiv Srbije, sa kojom mi imamo istorijske i bratske odnose i najveću ekonomsku saradnju, a da to gotovo nikad nije bilo na korist građana i države Crne Gore. Dodao je da upravo zbog raskidanja sa ovakvom negativnom praksom i podržavaju ovu Vladu, prilikom čijeg je formiranja definisano da neće raditi na štetu drugog, već isključivo u interesu građana i zemlje.

“Predsjednik Sobotka je iskazao potpuno razumijevanje za ovakav pristup predsjednika Mandića koji garantuje stabilnost Crnoj Gori, ističući da je Srbija izuzetno važna zemlja za evropsku zajednicu, te dodajući da je politika pomirenja koju predsjednik Mandić vodi izuzetno mudra i da se nada da će je usvojiti i drugi političari na Zapadnom Balkanu”, zaključuje se u saopštenju.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Drago

Nije to nikakav negativan odnos prema Srbiji , već prema vlasti koja je učinila od Srbije ovo što je svima vidljivo ... a Mandić njegovu bezrezervnu privrženost Vučiću neka ne podiže na nivo odnosa dva naroda ... jer Vučić nije Srbija a još manje je Crna Gora mišljenja Mandićevog ...

Slobo

Kakav uspjeh. Kompleitran US. A niko ne kaže koliko predmeta čeka na rješenje u US, koliko ih je riješeno i kada će bitti riješeni.