19 °

max 19 ° / min 10 °

Subota

04.05.

19° / 10°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

18° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 13°

Četvrtak

09.05.

23° / 14°

Petak

10.05.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Poslanici opozicije traže kontrolno saslušanje Bečića, Markovića i Novovića

Izvor: SCG

Politika

Comments 1

Poslanici opozicije traže kontrolno saslušanje Bečića, Markovića i Novovića

Izvor: Antena M

Autor: Antena M

  • Viber

Poslanici opozicije u Odboru za bezbjednost i odbranu podnijeli su Skupštini zahtjev za kontrolno saslušanje potpredsjednika Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove Alekse Bečića, Vrhovnog državnog tužioca Milorada Markovića i Glavnog specijalnog tužioca Vladmira Novovića.

Zahtjev su potpisali poslanici Demokratske partije socijalista Danijel Živković i Nikola Janović i Socijaldemokrata Nikola Zirojević.

Kako se navodi, saslušanje se traži zbog političkog pritiska predstavnika Vlade na rad pravosudnih organa čime se, ističu, postiču sumnje u selektivan pristup tužilaštva kod odabira prioritetnih slučajeva za procesuiranje.

-Imajući u vidu sve okolnosti koje su pratile nedavnu akciju SDT u ASK, posebno u kontekstu činjenice da je na stranicama medijskog koncerna Vijesti hašenje direktorice te institucije najavljeno satima prije nego što je privedena, kao i da je potpredsjednik Vlade i koordinator BOK-a Aleksa Bečić pozdravio hapšenje direktorke ASK, koje nije potvrđeno od strane nadležnih institucija, čime je izvršen neprimjereni politički pritisak na pravosudne organe, navode u obrazloženju.

Prema njihovim riječima, praksa da predstavnici vlasti targetiraju ljude koje treba lišiti slobode i to sugerišu nadležnim organima, nije u skladu s pravnim i etičkim standardima demokratskog društva i pravne države, i podstiče sumnju da pravosudni organi rade pod pritiskom medijsko-političkih uticaja.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Bajo

Nema te sile koja ce njih nacerati da izadju pred poslanike koje je izabrao narod.