26 °

max 26 ° / min 15 °

Subota

18.05.

26° / 15°

Nedjelja

19.05.

26° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 14°

Četvrtak

23.05.

23° / 13°

Petak

24.05.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Obradović: Dok PES i Demokrate ćute ovladavaju retrogradne snage; Spajić nije dorastao svojoj poziciji

Politika

Comments 6

Obradović: Dok PES i Demokrate ćute ovladavaju retrogradne snage; Spajić nije dorastao svojoj poziciji

Autor: Antena M

  • Viber

Nakon što je potpredsjednik Vlade Dragoslav Šćekić saopštio da SNP, čiji je on potpredsjednik, smatra da ne bi bilo dobro da Crna Gora u Ujedinjenim nacijama podrži Rezoluciju o Srebrenici jer to može dodatno podići tenzije u čitavom regionu, pa i u Crnoj Gori, asistent u programima CGO-a Nikola Obradovića za Antenu M navodi da dok PES i Demokrate ćute, sve su glasniji protivnici te Rezolucije.

"Veličina srebreničke tragedije zahtijeva od Vlade da kosponzoriše Rezoluciju, tužno je što je to danas uopšte dilema za vlast u Crnoj Gori jer je to vrijednosno pitanje.

Ukoliko Vlada padne na ovom testu to će značiti da su definitivno prevladale retrogradne snage, a to je loša poruka i za unutrašnji proces demokratizacije i evropeizacije", smatra Obradović.

Sa Obradovićem smo razgovarali i o čestitkama i zahvalnicama na relaciji Podgorica - Beograd nakon što je Miloš Vučević formirao svoj kabinet.

Naime, nakon što je premijer Milojko Spajić čestitao Milošu Vučeviću stupanje na funkciju premijera Srbije, stigla je zahvalnica iz Beograda.

Vučević je zahvalio Spajiću na čestitkama i kazao da Srbija smatra Crnu Goru bliskom državom i da želi sa njom najbolje odnose.

Međutim ono što je prošlo ispod radara crnogorskom premijeru jeste izjava u tom momentu mandatara Vučevića koji je rekao da su prethodne politike Srbije predale Crnu Goru i da bi se lakše borili za Kosovo da imaju izlaz na more.

Obradović kaže da je Spajićeva srdačna čestitka Vučeviću nastavak podređenog odnosa vlasti u Crnoj Gori prema zvaničnoj Srbiji.

"Naime, on je potpuno ignorisao opasnu poruku novog srbijanskog premijera koja je, ne samo najavila politiku kontinuiteta kada je riječ o određenim pretenzijama Srbije u odnosu na Crnu Goru i ostale zemlje regiona, nego i njeno agresivno intenziviranje", kaže Obradović.

Sagovornik Antene M kaže da treba sve da nas brine utisak da kada god dobijemo oštru ili ponižavajuću poruku iz Srbije to neće imati reakciju državnog vrha Crne Gore.

"Sve je više primjera, uključujući i ovaj, da premijer Spajić svoju poziciju ne shvata ozbiljno i da joj nije dorastao. Nema opravdanja takvom očiglednom strahu u odnosu na vlast u Srbiji. To se vidjelo i prilikom uvreda na račun ministarke Maide Gorčević od Aleksandra Vučića, ali i nakon svih gafova koje je proizveo Andrija Mandić, a na koje Spajić nikada nije reagovao, jer jednostavno nije smio.

Ovakav odnos Spajića prema pitanjima koja su od interesa za Crnu Goru, a to je i očuvanje dostojanstva i integriteta države, nije održiv i nanosi štetu državi Crnoj Gori", zaključuje Obradović.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Dara

Spajic ima drzavljanstvo srbije i nije smio ni da bude dje jeste. Takodje Spajic ima dijete koje je u beogradu. Spajic ima milionske nekretnine takodje u beogradu. Spajic je placan od crkve srbije da radi protiv nase drzave. Spajic radi ono za sta je placen da nestane Crna Gora! Nemamo SDT!

ljeposava

Pa i oni su te retrogadne snage i ne ćute bas .Kad treba pokazati solidarnost sa Vucicevom politikom koja neminovno vodi u ratne vode i već je otišla u devedesete, onda se glasnu ili ćute kad treba da pokažu evropejstvo.Ko vjeruje demokratama i Spajicu imao je kad da se razuvjeri.Svi su oni iz iste ,SPC škole i imaju srpski zadatak da Srbija dobije izlaz na more.

Katunjanin

Dali se Spajic boji , sigurno ima i toga ali mislim da je problem u njegovoj glavi. I on i Jakov izjasnjavaju se kao Srbi i odrastali su i vaspitani da su CG i Srbija dvije iste i bratske drzave. Gledano iz tog ugla svaki atak iz Srbije dozivljavaju kao licni interes-interes Srba ma dje god da zive